Discuții, învățare și zâmbete la Summitul European al Tinerilor Lideri Special Olympics din Suedia 2020

Distribuie:

Special Olympics România a fost invitată să participe în intervalul 31 ianuarie – 4 februarie la 2020 European Youth Leadership Summit (Summitul European al Tinerilor Lideri) care a avut loc la Östersund (Suedia), cu 3 lideri: Denisa Simu – sportiv, Maria Grecea – partener și Anda Mândru, mentor. Alături de alte nouă țări, reprezentanții Special Olympics România au învățat despre ce înseamnă să fii un Lider, cum să descoperi abilitățile de lider și despre cum să te promovezi ca lider.

Summitul European al Tinerilor Lideri din Suedia (2020 European Youth Leadership Summit) s-a desfășurat în paralel cu Special Olympics Sweden Invitational Games 2020, manifestare ce a reunit participanți (din mai multe țări) la sporturile de iarnă din cadrul Jocurilor Mondiale Special Olympics ce vor avea loc anul viitor.

24 de tineri lideri au participat la summit-ul din Östersund, susținut de Erasmus +, Kantar, Microsoft și Lane Global Youth. Pe parcursul celor trei zile de activități, participanții (persoane cu și fără dizabilități alături de mentorii lor) au învățat despre ce este Special Olympics și care este viziunea sa pentru Incluziune, cum să facă diferența dintre evenimentele naționale, globale și regionale. Au fost inspirați de tineri lideri din Suedia, care au vorbit despre Puterea Tinerilor – ce înseamnă să fii Lider, cum să identifici abilitățile de Lider în tine și la alții, cum să te promovezi pe tine și activitățile la care participi. Au învățat și despre Puterea Sportului Unificat și au jucat împreună baschet și floorball (după cum puteți vedea și în fotografiile inserate).

Tinerii lideri au fost provocați să găsească noi oportunități de implicare a Special Olympics în proiecte de viitor și au fost inspirați de povești care pot face sau au făcut deja o schimbare în societate. Denisa și Maria și-au exprimat propria opțiune în proiectul pe care l-au avut de făcut și de prezentat celorlalți participanți. Ele cred că o mică schimbare se poate face prin artă și prin dans.

Special Olympics România va organiza, toamna acestui an un Summit de Tineret, unde vor participa mentori, sportivi, parteneri, profesori.

 

 

Fă diferența!

Alege cum vrei să donezi

*donația va fi făcută recurent în fiecare lună

Sari la conținut