Educație pentru toleranță, episod nou!

Distribuie:

Am dat drumul unui nou proiect: Youth Activation for Special Olympics (Activarea Tinerilor pentru Special Olympics)! Într-o clasă plină de copii din clasa a V-a A de la Liceul Teoretic ”Ion Barbu” din București am derulat prima lecție, sub îndrumarea dirigintei lor, prof. Manuela Iliuță. Timp de 50 de minute am vorbit despre calitățile fiecăruia, despre STEREOTIPURI și despre cât de ușor e să pui o etichetă, dar și cât de dificil este apoi să scapi de ea. Am mai vorbit despre cât de rău pot răni cuvintele și despre cum ne rănim prietenii și colegii, uneori intenționat, alte ori fără să vrem.

Youth Activation for Special Olympics își propune să activeze tinerii să promoveze în școli respectul și incluziunea persoanelor cu dizabilități intelectuale. În aces proiect, fiecare copil atins devine agent al schimbării acceptând, înțelegând și încurajând diversitatea, dar și promovând atitudini corecte din punct de vedere social. Pe parcursul mai multor ore de dirigenție, vom discuta despre TOLERANȚĂ, RESPECT ȘI INCLUZIUNE, pentru a clădi #GenerațiaUnificată.

Proiectul „Youth Activation for Special Olympics” se derulează cu finanțare Special Olympics International în trei școli de masă din București.

 

 

Fă diferența!

Alege cum vrei să donezi

*donația va fi făcută recurent în fiecare lună

Sari la conținut