Elevii din Brăila implicați în schimbarea mentalităților

Elevii din Brăila implicați în schimbarea mentalităților

Programul “Participă” a reunit ieri, la Brăila, aproximativ 40 de participanti, elevi și profesori, de la Colegiul National Ana Aslan, de la Liceul de Arte Hariclea Darclee, de la Colegiul Național Gh.M.Murgoci, de la Liceul pedagogic D.P. Perpessicius și de la Liceul tehnologic Edmond Nicolau care a fost și gazda activităților. Proiectul “Indrăznesc să schimb lumea – Lideri cu dizabilități intelectuale pentru Comunități Incluzive” este finanțat de Adobe Foundation.

Elevii și adolescenții de la școlile de masă din Brăila s-au dovedit foarte dornici să schimbe mentalitățile celor din jurul lor și au dovedit că au înțeles ce înseamnă discriminare, stereotipuri și ce anume să facă pentru a integra în rândurile lor și ale socității persoanele cu dizabilități intelectuale. Au avut emoții, dar alături de profesorii lor îndrumători au trecut cu bine peste prezentările pe care le pregătiseră.

Tinerii din clasele I – IV sunt cei cu emoțiile cele mai mari dar și implicarea lor este pe măsură. Adeseori, văzându-i cum înțeleg și explică cum pot fi acceptați, tolerați și integrați cei cu dizabilități intelectuale avem speranțe că generația de mâine va fi Altfel și va acționa mai mult.

Fun Day #PlayUnified

În paralel cu evenimentul ”Participă”, la Brăila s-a desfășurat, la Școala Generală nr 3 și acțiunea ”Fun Day, Ziua Sportului Unificat”, în cadrul căruia, tineri fără dizabilități de la Colegiul Național Ana Aslan, de la Liceul de Arte Hariclea Darclee, de la Colegiul Național Gh.M.Murgoci, de la Liceul pedagogic D.P. Perpessicius și de la Liceul tehnologic Edmond Nicolau s-au întrecut cu persoane cu dizabilități intelectuale de la Organizația Trebuie, de la CSEI Brăila și de la C.I.A.P.A.H Brăila.În total, aproximativ 100 de persoane au făcut sport de plăcere și s-au amuzat concurând împreună.

Lasa un comentariu