Elevii își doresc să fie aproape de tinerii cu dizabilități

Distribuie:

Special Olympics Romania, Adobe Foundation

A doua întâlnire Special Olympics de la Pitești din cadrul proiectului ”iDare to Change – Leaders with Intellectual Disabilities for Inclusive Communities (Îndrăznesc să schimb Lumea – Lideri cu Dizabilități Intelectuale pentru Comunități Incluzive) a arătat că elevii își doresc să ajute, să se implice și să-și facă prietenii printre tinerii cu dizabilități intelectuale.

Evenimentul organizat de Special Olympics și finanțat de Adobe Foundation, a avut loc la Liceul Tehnologic Dacia din Pitești, și a reunit elevi de la Liceul Teoretic Ion Barbu, Colegiul Tehnic CD Nenițescu, Colegiul Economic Maria Teiuleanu și sportivi de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Sf. Marina, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Sf Niculae, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Sf Filofteia, Asociația Handrom.

Deși au avut prezentări pregătite în power point, elevii de la liceele din județul Argeș au fost pregătiți să vorbească liber și să-și împărtășească, cu emoție, dorința de a fi alături de prietenii lor cu dizabilități. Și-au exprimat regretul că față de școala generală, unde puteau întâlni printre colegi tineri cu dizabilități, la liceu nu mai pot sta în bancă cu un astfel de tânăr și este mai greu să-i ajute. Împărtășesc însă cu drag voluntariatul și au înțeles că la această vârstă, dacă vor să ajute, trebuie să se îndrepte spre școlile speciale și organizațiile non-guvernamentale care ”păstoresc” persoanele cu dizabilități sau să participe la evenimentele sportive unificate organizate de Special Olympics România. Pentru entuziasmul, empatia și înțelegerea lor ajutorului semenilor merită felicitați în egală măsură și profesorii, care i-au învățat despre concepte precum dizabilitate și non-discriminare.

Special Olympics Romania              Special Olympics 

Special Olympics Romania              Special Olympics Romania

Printre sportivii lideri cu dizabilități s-a aflat ieri și Constantin Dobrescu de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Sf. Marina și sportiv Special Olympics, care a povestit despre șansa sa de a întâlni oameni care au crezut în el și care l-au învățat abilități care să-l ajute să se descurce singur în viață.

În sala de festivități a liceului Tehnologic, tinerii din liceele de masă din județul Argeș au povestit despre Comunități Incluzive și despre o lume a toleranței, respectului și incluziunii. Apoi, în sala de sport a liceului a avut loc o activitate sportivă unificată: tinerii cu și fără dizabilități au format echipe mixte și au fost premiate pe podium!

Special Olympics Romania Special Olympics Romania Special Olympics Romania Special Olympics Romania

Obiectivul trainigurilor organizate pentru persoanele cu dizabilități intelectuale e acela de a le ajuta să își descopere abilitățile, de a învăța să se prezinte, de a câștiga încredere în sine pentru a participa apoi la ore de sport unificat și diverse alte proiecte comune alături de copiii fără dizabilități intelectuale.

Evenimentul Special Olympics a făcut parte din proiectul finanțat de Adobe Foundation și s-a desfășurat pe o perioadă de 12 luni în șase orașe.

Fă diferența!

Alege cum vrei să donezi

*donația va fi făcută recurent în fiecare lună

Sari la conținut