Evaluări de sănătate la Jocurile Locale Special Olympics România de la Sibiu

Evaluări de sănătate la Jocurile Locale Special Olympics România de la Sibiu

Cei peste o sută de participanți la Jocurile Locale Special Olympics România de la Sibiu, a treia ediție, au fost marți, 11 octombrie, evaluați din punct de vedere al stării de sănătate în două dintre componentele inițiativei Healthy Communities (Comunități Sănătoase). Pentru disciplina FUNFitness au fost evaluați 108 sportivi, iar la disciplina Health Promotion au trecut prin examinări 114 persoane cu dizabilități intelectuale. Programul FUNFitness presupune evaluarea elasticității, forței funcționale, a echilibrului și condiției fizice a sportivilor Special Olympics. De asemnea, Health Promotion îsi propune îmbunătățirea pe termen lung a stării de sănătate a sportivilor Special Olympics oferindu-le informații și consiliere privind alegerea unui stil de viață sănătos.

Mulțumim voluntarilor de la Facultatea de Medicină și de la Facultatea de Științe, Domeniul Educație Fizică și Sport, de la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu!

La Jocurile Locale Special Olympics România de la Sibiu au participat persoane cu dizabilități intelectuale de la CRRPH Tălmaciu II, CRRPH Dumbrăveni, CRRPH Mediaș, CRRN Tălmaciu, CRRN Rau Vadului, CPCD Turnu Roșu, CPCD Speranța, CPCD Sf.Andrei Mediaș, CPCD Prichindelul, CP Orlat, CP Agarbiciu, CITO Mediaș, CITO Dumbrăveni II, CIA Biertan, CIA Agnita și de la Centrul de Zi Gabriela.

dsc_7273 dsc_7271 dsc_7150 dsc_7115 dsc_7056 dsc_6986

dsc_7426 dsc_7280

dsc_7535 dsc_7051

Lasa un comentariu