Fitness Guru, colegul nostru Andrei Anuțoiu

Distribuie:

#FitnessCuAndrei, în fiecare dimineață, live, de la 9,30 a devenit deja o tradiție de când #StămAcasă. O să ne amintim cu drag de aceste transmisii și de cum ține tinerii în ”priză” Andrei, devenind, fără să-și dea seama Mentorul lor în materie de pregătire sportivă. Mulți dintre beneficiarii noștri îl cunosc pe Andrei Anuțoiu, pentru că a fost prezent la multe competiții Special Olympics România și ne dă mereu o mână de ajutor pe partea de sport. Pe cât este de serios în exerciții pe atât este de amuzant în rest și o sa vă lăsăm la sfârșitul articolului cu câteva fotografii  cu Andrei … altfel.

Câți ani ani și de când faci sport?    

Am 31 de ani și, ca să încep cu o glumă, fac sport de când m-am născut:). Acum serios, am început pe la vârsta de trei ani cu gimnastica, mai mult ca o joacă. Pe la 5 ani jumătate m-am apucat de tenis de câmp, iar cu o jumătate de an mai târziu am început în paralel și fotbalul și am făcut asta timp de 5 ani. După am continuat doar cu fotbalul până în prezent și pot spune că l-am făcut de performanță. Sportul l-am început în orașul unde m-am născut, adică în Târgu Jiu și de care mă leagă multe amintiri plăcute.

De ce te-ai facut kinetoterapeut și nu antrenor?    

Visul meu a fost să devin un mare jucător de fotbal pentru că fotbalul a fost și este marea mea dragoste. Din păcate nu am reușit, iar când am ajuns să merg la facultate eram hotărât să mă fac profesor de sport și antrenor. După un consiliu de familie, mama mi-a sugerat să merg tot pe aceeași arie, dar pe recuperare sportivă și să dau la facultatea de kinetoterapie în cadrul UNEFS. Până la urmă am fost convins și asta am făcut. Nu regret acest lucru pentru că am combinat utilul cu plăcutul în tot ceea ce am făcut și fac.

Cât sport faci zilnic/ săptămânal, în general, nu în vremuri de Pandemie…?

Încerc să fac sport de cât mai multe ori posibil și să am și un program bine stabilit pentru el. Din păcate timpul nu îmi permite să-l fac zilnic, dar de 3, 4 ori pe săptămână nu scap. Merg la fotbal de 2 – 3 ori și mai fac jogging sau joc baschet cu colegii de muncă. În această perioadă am un program zilnic pe care îl respect cu strictețe pentru că timpul îmi permite.

Ce activități sportive ai făcut cu Special Olympics România care ți-au rămas dragi?

Cu Special Olympics România am început activitățile sportive în urma cu 3 – 4 ani. Prima activitate a fost o tabără de schi la Cavnic urmată de alta în munții Parâng, pentru că ne pregăteam de Jocurile Mondiale de Iarnă din Austria. Pot spune că sunt și instructor de schi alpinJ. După aceea au urmat Jocurile Naționale Special Olympics România, care se desfășoară an de an și un proiect numit Sofit, unde făceam fitness cu sportivii. Am continuat cu un turneu de fotbal la ROMA unde am și câștigat medalia de aur și alte turnee finale naționale de fotbal unificat și fotbal fete. Nu mai departe de anul 2019, am participat la Jocurile Mondiale de Vară din EAU (Dubai și Abu Dhabi) unde am făcut parte din echipa de natație ca instructor și unde am obținut multe medalii muncite și mult așteptate de către toată delegația. Toate activitățile desfășurate de SOR pe parte sportivă îmi sunt dragi.

Cum e să fii live în fiecare dimineață? Cum ai primit vestea că o să faci asta? (ai mai făcut live-uri înainte?) Cum ți-a stricat programul/ ”feng-shuiul”sportul de dimineață?

M-am obișnuit cu activitatea live și pot spune că mi-a intrat în reflex. Vestea că o să încep să fac asta în acest mod, a fost oarecum în asentiment cu ceea ce gândeam la momentul acela, pentru că și eu făceam programe sportive după filmulețe și live-uri și mă gândeam că există posibilitatea să fac și eu asta cu Bravii SO. Emoții aveam pentru că nu intrasem niciodată live pe vreun program de socializare și gândul că trebuia să și vorbesc în fața unui aparat stând singur într-o cameră, mă cam incomoda :)). Dar m-a ajutat faptul că în timpul programului pun muzica pe care o ascult, dar țin cont și de ce ar asculta Bravii.

PS: Îmi place muzica retro, asta dacă ajută pe cineva;)) Programul nu pot spune că l-am modificat pentru a face live-urile, pentru că sunt o persoană matinală și cu multă energie de dimineață. Asta cred că m-a ajutat să-mi echilibrez programul.

E mai bine că te filmezi singur decât să stea cineva după tine? Ce a trebuit să schimbi/ modifci prin casă ca să faci această activitate? Ce zic prietenii tăi de tine?

În primele 2 – 3 zile am avut un ajutor pentru că nu aveam echipamentul necesar să mă filmez singur. Ajutorul mi-a fost acordat de prietena mea, dar comparând cele două situații, e mai bine să te filmezi singur pentru că te organizezi așa cum crezi tu ca să fie totul în ordine și nu mai implici și pe alții pentru a-ți face treaba. A trebuit să fac ceva modificări minore (să repoziționez o măsuță și să o pun suport pentru filmare). Pretenii apreciază ceea ce fac și chiar se uită și fac programul meu atât cât le permite timpul.

Ce satisfacții îți aduc comentariile tinerilor care te urmăresc, ce zici de faptul că și colegii/colegele îți urmează programul?

Sincer, am rămas puțin uimit de impactul acestui program în rândul tinerilor și mai ales al părinților și primesc mulțumiri, poze, filmulețe și aprecieri la fiecare transmisie. Mă bucur mult să văd asta și când cineva te apreciază, nu îți rămâne decât să te concentrezi să faci totul să decurgă conform planului stabilit la început. Mulțumirea e și mai mare când văd că și colegele și chiar colegii mă urmăresc și nu îmi rămâne decât să mă gândesc că și ei fac asta:)).

 

Fă diferența!

Alege cum vrei să donezi

*donația va fi făcută recurent în fiecare lună

Sari la conținut