Fotografii și detalii de la turneul de Baschet Unificat Special Olympics

Distribuie:

În cadrul Săptămânii Europene a Baschetbalului Special Olympics (#EBW2019) Fundația Special Olympics din România a organizat joi, 28 noiembrie un turneu de Baschet Unificat la Universitatea de Educație Fizică și Sport (UNEFS). Au participat peste 30 de sportivi Special Olympics de la asociații și școli speciale din București și 20 de voluntari – studenți UNEFS ca parteneri fără dizabilități intelectuale. Evenimentul de baschet Unificat 3 x 3 a beneficiat de sprijinul lui Săftel Mihăiță Alin, asistent universitar doctorand.

Acesta ne-a declarat că: ”European Basketball Week 2019 a fost un prilej foarte bun de a organiza o competiție de baschet 3×3 unificat, atât pentru studenții Facultății de Kinetoterapie din cadrul UNEFS, cât și pentru Bravii Sportivi Special Olympics. Aceștia au avut oportunitatea de a forma echipe, transformând baschetul într-un sport cu adevărat inclusiv, unde toată lumea poate participa și demonstrând, astfel, că se poate juca indiferent de abilitați. La finalul competiției, încurajările și ajutorul din partea studenților au fost răsplătite cu zâmbete și îmbrățișări din partea sportivilor SOR” – .Alin Săftel, asistent universitar doctorand.

Săptămâna Europeană a Baschetului (#EBW2019) a a avut loc în toată Europa în intervalul 23 noiembrie – 1 decembrie implicând  19.000 de participanți din 37 de țări in 250 de evenimente sportive.

 #EBW2019 a fost înființată în 2004, cu sprijinul FIBA ​​Europe ca un eveniment anual care să reunească sportivi cu și fără dizabilități intelectuale pe terenurile de baschet din toată Europa, în numele Incluziunii. Activitățile EBW includ toate formatele, inclusiv baschetul feminin, baschet 3×3, baschet unificat și mini-baschet.

Evenimentul de anul acesta a fost susținut de Special Olympics International, FIBA Europe (Federația Internațională de Baschet) și Euroleague Basketball One Team. Săptămâna Europeană a Baschetbalului Special Olympics (European Basketball Week 2019) – #EBW2019 – s-a concentrat anul acesta pe creșterea numarului de participante la baschet feminin.

Susținut de aproape 3.400 de antrenori, baschetul este cel de-al treilea cel mai popular sport în regiunea Special Olympics Europe Eurasia, cu peste 60.000 de jucători înregistrați, atât la masculin cât și la feminin. Filmul de promovare al evenimentului și alte detalii pot fi găsite aici – https://www.specialolympics.org/stories/europe-eurasia/european-basketball-week-2019

FOTO: Alina Cojocaru Photography

Fă diferența!

Alege cum vrei să donezi

*donația va fi făcută recurent în fiecare lună

Sari la conținut