„IDare to change” Giurgiu!

Distribuie:

Denisa Iliescu este una dintre campioanele Special Olympics, o sportivă lider model, ambițioasă, hotărâtă și muncitoare. Denisa a terminat Școala de Arte și Meserii, specialitatea  Alimentație publică. Din 2010 a intrat în familia Special Olympics în echipa de gimnastică, prima ei dragoste, după cum o numește chiar ea. Dar face și schi și chiar a fost medaliată la Jocurile de Iarnă din Austria. Anul viitor va face parte din lotul de sportivi care vor reprezenta România la Jocurile Mondiale Special Olympics de la Abu Dhabi, după ce în 2015 s-a întors cu trei medalii după evoluțiile la bârnă, paralele și sărituri. În timpul liber, Denisa scrie poezii, face dansuri populare, ascultă muzică. Pentru ea Special Olympics a înseamnat oportunitatea de a călători, de a cunoaște oameni noi, de a-și face prieteni, de a descoperi că e foarte bună la un sport pe care îl iubește.

Așa s-a prezentat Denisa în fața unei clase de 25 de sportivi și viitori sportivi, tineri cu dizabilități intelectuale din județul Giurgiu, din dorința de a-i inspira și a-i motiva să facă sport și să producă schimbarea în comunitățile lor prin puterea exemplului personal.

Unii dintre participanții la seminarul „I Dare to Change” erau cunoștințe mai vechi ale Special Olympics, de la Jocurile Naționale, dar și de la competițiile de tenis de masă organizate de fundație de-a lungul timpului. Însă ne-am făcut și cunoștințe noi, potențiali viitori sportivi ai noștri.

Am aflat despre ei ce sporturi le plac, cine le sunt modelele, dar și ce înțeleg ei ca înseamnă să fii lider și sportiv lider. Ne-au impresionat cu spontaneitatea și dezinvoltura, seriozitatea și conștinciozitatea cu care și-au scris discursurile, dar și cu naturalețea cu care și l-au prezentat.

Într-o clasă paralelă, 15 profesori și învățători de la școlile și liceele din oraș s-au familiarizat cu programele sportive, de sănătate și educaționale ale Special Olympics, ne-au împărtășit din experiența personală de lucru cu clase incluzive și au aplaudat-o pe Denisa pentru toate reușitele ei sportive și sociale. Ne-au convins că ei vor și pot să aducă schimbarea la Giurgiu.

Evenimentul face parte din proiectul „iDare to Change – Lideri cu dizabilități intelectuale pentru comunități incluzive” finanțat de Adobe Foundation ce se derulează în 6 orașe din țară (București, Târgoviște, Pitești, Galați, Brăila și Giurgiu ) și implică instruirea a 65 de  persoane cu dizabilități intelectuale (din care 18 din institutii) și a 52 de cadre didactice.

 

Fă diferența!

Alege cum vrei să donezi

*donația va fi făcută recurent în fiecare lună

Sari la conținut