Redirecționează 20%

Știi cât de mult poate ajuta o hârtie, mai ales atunci când nu te costă nimic?

Ana Baltag are 20 de ani împliniți, o știm de când avea numai 3 ani, prima sa participare ca sportiv fiind la competiții Special Olympics dedicate copiilor și adulților cu dizabilități intelectuale.

Îți facem cunoștință cu Ana Baltag, campioană cu Sindrom Down. Ana Baltag are 20 de ani împliniți, o știm de când avea numai 3 ani, prima sa participare ca sportiv fiind la competiții Special Olympics dedicate copiilor și adulților cu dizabilități intelectuale.

Sindromul Down nu a împiedicat-o să urmeze o școală, să facă sport sau să se angajeze, iar Special Olympics Romania i-a fost alături în tot acest timp. Abilitățile persoanelor cu dizabilități intelectuale trebuie descoperite și încurajate, iar drepturile lor de a fi membri activi ai societății trebuie susținute neîntrerupt. Ana este acum elevă în anul I Ia Școala Postliceală cu specializarea asistent medical balneo-fizio-kinetoterapie și recuperare.

De asemenea, Ana este și consultant de frumusețe și lucrează part-time pentru o companie de cosmetice. Este un exemplu pentru prietenii și colegii ei de la Special Olympics România și un model de ambiție și success pentru noi toți.

Ana visează să fie antrenor sau să lucreze la un bazin de înot, sportul ei preferat, deși face și atletism, bocce și karate. Face parte din familia Special Olympics România încă din anul 2005.

Ana a fost campioană la înot la Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics din Los Angeles (aur la 25 m spate, bronz la 50 de metri crawl 2015), lider al proiectului Youth Activation, Participant la Forumul Global al Tinerilor Lideri de la Baku, Azerbaijan (2018), participant în proiectul Angajați, NU Asistați! (2020-2021). Acum este și SPORTIV LIDER – obiectivul ei este să devină tot mai independentă și mai integrată în societate.

 

 

Poți contribui și tu la integrarea persoanelor cu dizabilități intelectuale prin direcționarea a 20% din impozitul pe profit al companiei tale către Fundația Special Olympics România! Copii precum Ana vor beneficia de activități sportive, vor reprezenta România la Jocuri Mondiale, naționale sau locale, vor fi implicați în programe de educație, în sesiuni de pregătire pentru angajare sau screeninguri de sănătate.

Vestea bună este că nu te costă nimic!

Legea Sponsorizărilor nr. 32/1994, împreună cu Codul Fiscal, permite societăților comerciale să ofere sponsorizări organizaţiilor de caritate de exemplu, şi să beneficieze de facilități fiscale până la anumite limite.

Facilitatea fiscală acordată prin mecanismul de credit fiscal permite practic sponsorului să plătească efectiv suma respectivă nu în contul impozitului pe profit, ci către o organizaţie fără scop lucrativ. Pentru a fi inclus în calculul impozitul pe profit de pe anul respectiv, contractul de sponsorizare trebuie încheiat înainte de sfârșitul anului calendaristic iar plata trebuie de asemenea efectuată până la finele anului.

Statisticile arată că în România trăiesc circa 80.000 de persoane cu Sindrom Down. Incidenţa apariţiei Sindromului Down este, în prezent, de aproximativ 1 la 700 de nou-născuţi.

 

20% din impozitul pe profit de plată.

Ne poți ajuta să schimbăm viețile mai multor persoane cu dizabilități intelectuale urmând trei pași simpli:

  1. Calculează valoarea sponsorizării pânâ la 20% din impozitul pe profit, dar nu mai mult de 7,5‰ din cifra de afaceri
  2. Completează contractul de sponsorizare anexat acestei scrisori pânâ pe 31 decembrie 2022 și trimite-l scanat pe adresa de email campanie20@specialolympics.ro și fizic la adresa Șos. Alexandriei, Nr. 96, Bragadiru, Jud. Ilfov, cod 077025
  3. Transferă suma sponsorizată în contul Fundației Special Olympics România: RO71RNCB0071011465350011 – BCR Sucursala Plevnei, sau în numerar pânâ la 31 decembrie 2022.

Cu 150 de euro putem acoperi, de exemplu, costurile de pregătire și competiție sportivă pentru o persoană cu dizabilități intelectuale (costurile includ transportul, mesele, echipamentele sportive și alte cheltuieli de pregătire, taxe antrenor).
Conform Legii Sponsorizării și Codului Fiscal, societățile comerciale plătitoare de impozit pe profit pot direcționa, sub formă de sponsorizare, pânâ la 20% din impozitul pe profit către entități cu scop nelucrativ, inclusiv organizații neguvernamentale. Dacă valoarea sponsorizării nu depășește 0.5% din
cifra de afaceri a companiei, întreaga sumă a sponsorizării se deduce din impozitul pe profit de plată. Această modalitate este singura prin care companiile pot susține fără niciun cost sectorul neguvernamental.

• Calculează valoarea sponsorizării pânâ la 20% din impozitul pe profi t,
dar nu mai mult de 7,5‰ din cifra de afaceri
• Completează contractul de sponsorizare anexat acestei scrisori pânâ pe 31 decembrie 2022 și trimite-l scanat pe adresa de email campanie20@specialolympics.ro și fi zic la adresa Șos. Alexandriei, Nr. 96, Bragadiru, Jud. Ilfov, cod 077025
• Transferă suma sponsorizată în contul Fundației Special Olympics România:
RO71RNCB0071011465350011 – BCR Sucursala Plevnei, sau în numerar pânâ la 31 decembrie 2022.

Fă diferența!

Alege cum vrei să donezi

*donația va fi făcută recurent în fiecare lună

Sari la conținut