Redirecționează 20%

Știi cât de mult poate ajuta o hârtie, mai ales atunci când nu te costă nimic?

Andrei are doar cinci ani. Pentru el, sportul este o joacă frumoasă, la fel ca mersul în parc, la grădiniță, la terapii sau la logopedie. Andrei este ”special” pentru familia sa la fel cum orice copil este pentru părinții săi.

Sportul este parte din viața lui încă de când a împlinit doi ani. Fără sport, Andrei nu și-ar fi dezvoltat anumite abilități, nu ar fi putut să țină greutatea sub control sau să mențină o postură fizică corectă. Sportul i-a crescut încrederea în sine și l-a făcut receptiv la lucrurile importante din viața lui. Pentru că Andrei s-a născut cu Sindrom Down, o condiție genetică cromozomială care afectează într-un grad mai mic sau mai mare dezvoltarea mentală și conduce la probleme de control al greutății.

De la vârsta de aproape doi ani l-am inclus în programe de activități fizice și mișcare sănătoasă, alături de Special
Olympics România. Orice competiție a fost un prilej de mare bucurie pentru noi, ne-am dezvoltat abilitățile motorii și am crescut încrederea de sine, lucru atât de important în viața persoanelor cu Sindrom Down. Special Olympics a fost și este pentru noi gura de oxigen de care avem nevoie, aici am văzut copii cu Sindrom Down prețuiți, respectați, învățați să facă sport și mișcare, aici am văzut Incluziune. Nu pot decât să visez și să îmi doresc ca și Andrei să urmeze această cale de dezvoltare fizică și psihică, alături de cei de la Special Olympics România” – spune Mioara Munteanu, mama lui Andrei.
Andrei este un copil vesel, mereu pus pe șotii, muncitor și serios în activitățile care i se cer, receptiv și prietenos. Îi place foarte mult să învețe poezii, să cânte, să ”citească împreună cu mami”, este atras de litere. ”Muncim mult împreună ca să înfăptuim aceste lucruri dar satisfacțiile sunt pe măsură!”, explică mama lui.
Ca părinte al unui copil cu Sindrom Down, provocarea constă în schimbarea mentalităților celor din jur, pentru a-i face să înțeleagă că persoanele cu dizabilități intelectuale au nevoie de incluziune în societate. ”Copiii cu SD, dacă sunt tratați corespunzător, pot duce o viață obișnuită, la fel ca toți copiii. Lipsa unui centru de kinetoterapie, terapii adecvate copiilor cu SD, penuria de specialiști, acestea sunt necesități esentiale care ne lipsesc în Galați”, explică Mioara Munteanu care a fondat Asociația ”Fantasticii Down Galați” pentru a suplini aceste lipsuri.
Interacțiunea cu Special Olympics România a permis și altor copii din asociație să participe la antrenamente și competiții sportive, să construiască prietenii, un mediu de socializare și incluziune, dar, în primul rând, a creat un obicei sănătos, cu impact pe termen lung: deprinderea de a face sport în mod regulat. Fără sport, viața copiilor cu dizabilități intelectuale, așa cum este Andrei, dar și a familiilor și aparținătorilor lor, este foarte dificilă.
Din 2003, de când a fost fondată Fundația Special Olympics România, peste 27.000 de copii, tineri și adulți cu dizabilități intelectuale au fost sprijiniți prin programe specializate să aibă un stil de viață sănătos și să devină cetățeni activi ai comunității.
Integrarea socială a persoanelor cu dizabilități intelectuale se face prin programe sportive, educative, de sănătate și de angajare.
Poți contribui și tu la integrarea acestor persoane prin direcționarea a 20% din impozitul pe profit al companiei tale către Fundația Special Olympics România! Copii precum Andrei pot beneficia de activități sportive, de competiții, educație, screeninguri de sănătate și apoi de ajutor la angajare din partea noastră. O șansă pentru sportivii mici de astăzi și pentru adulții sănătoși și responsabili de mâine!

Vestea bună este că nu te costă nimic!

Legea Sponsorizărilor nr. 32/1994, împreună cu Codul Fiscal, permite societăților comerciale să ofere sponsorizări organizaţiilor de caritate de exemplu, şi să beneficieze de facilități fiscale până la anumite limite.

Facilitatea fiscală acordată prin mecanismul de credit fiscal permite practic sponsorului să plătească efectiv suma respectivă nu în contul impozitului pe profit, ci către o organizaţie fără scop lucrativ. Pentru a fi inclus în calculul impozitul pe profit de pe anul respectiv, contractul de sponsorizare trebuie încheiat înainte de sfârșitul anului calendaristic iar plata trebuie de asemenea efectuată până la finele anului.

Statisticile arată că în România trăiesc circa 80.000 de persoane cu sindrom Down. Incidenţa apariţiei Sindromului Down este, în prezent, de aproximativ 1 la 700 de nou-născuţi.

 

20% din impozitul pe profit de plată.

Ne poți ajuta să schimbăm viețile mai multor persoane cu dizabilități intelectuale urmând trei pași simpli:

  1. Calculează valoarea sponsorizării pânâ la 20% din impozitul pe profit, dar nu mai mult de 7,5‰ din cifra de afaceri
  2. Completează contractul de sponsorizare anexat acestei scrisori pânâ pe 31 decembrie 2021 și trimite-l scanat pe adresa de email campanie20@specialolympics.ro și fizic la adresa Șos. Alexandriei, Nr. 96, Bragadiru, Jud. Ilfov, cod 077025 în atenția lui Agnes Nicolescu, nr 0733.507.470
  3. Transferă suma sponsorizată în contul Fundației Special Olympics România: RO71RNCB0071011465350011 – BCR Sucursala Plevnei, sau în numerar pânâ la 31 decembrie 2021.

Cu 300 de euro putem acoperi, de exemplu, costurile de pregătire și competiție sportivă pentru o persoană cu dizabilități intelectuale (costurile includ transportul, mesele, echipamentele sportive și alte cheltuieli de pregătire, taxe antrenor).
Conform Legii Sponsorizării și Codului Fiscal, societățile comerciale plătitoare de impozit pe profit pot direcționa, sub formă de sponsorizare, pânâ la 20% din impozitul pe profit către entități cu scop nelucrativ, inclusiv organizații neguvernamentale. Dacă valoarea sponsorizării nu depășește 0.5% din
cifra de afaceri a companiei, întreaga sumă a sponsorizării se deduce din impozitul pe profit de plată. Această modalitate este singura prin care companiile pot susține fără niciun cost sectorul neguvernamental.

• Calculează valoarea sponsorizării pânâ la 20% din impozitul pe profi t,
dar nu mai mult de 7,5‰ din cifra de afaceri
• Completează contractul de sponsorizare anexat acestei scrisori pânâ pe 31 decembrie 2021 și trimite-l scanat pe adresa de email a.nicolescu@specialolympics.ro și fi zic la adresa Șos. Alexandriei, Nr. 96, Bragadiru, Jud. Ilfov, cod 077025 în atenția lui Agnes Nicolescu, nr 0733507470
• Transferă suma sponsorizată în contul Fundației Special Olympics România:
RO71RNCB0071011465350011 – BCR Sucursala Plevnei, sau în numerar pânâ la 31 decembrie 2021.

Fă diferența!

Alege cum vrei să donezi

*donația va fi făcută recurent în fiecare lună

Sari la conținut