În anul Toleranței, la Bucharest Marathon peste 200 de prieteni au alergat pentru #TeamSpecialOlympics

Distribuie:

Toamna noastră bogată în evenimente a atins apogeul în week-endul însorit din 12-13 octombrie, când 225 de prieteni ai #TeamSpecialOlympics România au alergat pentru șansa la sport a persoanelor cu dizabilități intelectuale. Noi cei de la Special Olympics ne bucurăm mereu când avem prieteni și voluntari prin preajmă și facem tot posibilul să facilităm cât mai des sportul UNIFICAT.

Bucharest Marathon a venit anul acesta cu câteva noutăți legate de traseu și de înregistrare, dar și cu cereri în plus față de anul trecut. Cei 100 de sportivi cu dizabilități intelectuale care au alergat cu tricoul Special Olympics România au fost susținuți de părinți, prieteni, antrenori și de elevi ai Liceului Ion Barbu din București și ai Colegiului Național I.L. Caragiale. BRAVUL Andrei Cupșa, venit tocmai de la Baia Mare a avut onoarea să alerge alături de cântăreața Cristina Bălan (câștigătoare a ediției Vocea României) căreia îi mulțumim și aici pentru implicare. Anul acesta, participarea tuturor sportivilor din ziua de 12 octombrie (când au avut loc Cursa Populară, Cursa Adolescenților, Cursa Copiilor – pe categorii de vârstă și sexe: 0 – 5 ani, 6-7 ani, 8-9 ani, 10-12 ani) a fost posibilă datorită sprijinului oferit de Ambasada Emiratelor Arabe Unite. Ne-am bucurat și de prezența ambasadorului Emiratelor Arabe Unite în România, Excelența Sa, domnul Ahmed Abdulla Saeed Bin Saeed Almatrooshi și a câtorva membri ai ambasadei, care au venit în Piața Constituției și i-au încurajat pe sportivi, îmbrățișat și au făcut împreună fotografii.

Au alergat pentru #TeamSpecialOlympics sportivi, familie și prieteni ai Asociațiilor: Down Plus (București), Sindrom Down Focșani (ASDF), Angels Down Friends, elevi ai Colegiului Național Ion Luca Caragiale (28 de tineri) și ai liceului Ion Barbu (21 de tineri), Independenți Ghițulescu, Be a Butterfly (București), Sindrom Down București (ASDB), Mâna de Lucru, ABC Down Focșani, Down București, Hoffnung România, Școala Profesională Specială nr. 3, Andrei și Lili Cupșa din Baia Mare, Îngeri între Îngeri Târgoviște. Tuturor acestora le suntem recunoscători că și-au răpit din timpul lor și au făcut efortul să alerge, să susțină și să încurajeze sportivii și cauza Special Olympics România.

Prin platforma Galantom și cei nouă galantomi am reușit să strângem donații de 9.461 lei! Le mulțumim în special lui Cristian Gheorghe, Andrei Cupșa, Tomiță (Toma Gabriel Radu), Ionuț Petcu și Vasile Tudorache. Pentru cei care doresc să doneze în continuare o pot face pentru oricare din proiectele noastre, aici.

A fost multă energie pozitivă, copii și tineri și părinți inspirați de BRAVI care au venit, au alergat, și-au așteptat cu răbdare rândul la cursa lor, unde să-și dovedească cu toții abilitățile și să iasă din starea de confort. Dacă sportivii SOR au antrenament și mobilitate de la sporturile pe care le practică, mulți din părinți chiar au făcut un efort să alerge cei 2,5 km de la cursa populară. Le mulțumim și lor pentru acest gest.

Duminică, la punctul de hidratare al Special Olympics România (strada Berzei colț cu strada Mircea Vulcănescu), voluntarii Special Olympics au încurajat toți alergătorii de la cursele de semimaraton și maraton.

Mulțumim organizatorilor Raiffeisen Bank Bucharest Marathon 2019 și partenerului nostru tehnic, Hervis Sports România.

Ne-au fost de mare ajutor, ca de fiecare dată, colegii și voluntarii de la Fundația Motivation, fără de care nu ne-am descurca logistic. Ei sunt mereu sprijinul nostru și oameni de bază în desfășurarea evenimentelor.

Fotografii de la eveniment găsiți aici și aici. Mulțumim pentru ajutorul dat în mod VOLUNTAR Alinei Cojocaru și Alexandrei Pandrea, prietenele Fundației Special Olympics!

#RunInBucharest #BucharestMarathon #DareFurther #YearOfTolerance #PlayUnified #HaiBRAVII

Fă diferența!

Alege cum vrei să donezi

*donația va fi făcută recurent în fiecare lună

Sari la conținut