În echipamentul oficial și cu speranță în suflet, sportivii Special Olympics au plecat spre Jocurile Mondiale de la Abu Dhabi

În echipamentul oficial și cu speranță în suflet, sportivii Special Olympics au plecat spre Jocurile Mondiale de la Abu Dhabi

Poze, sărutări, îmbrățișări, urări, mesaje pe toate canalele posibile, întrebări și răspunsuri, așa a început dimineața de 8 martie, Ziua Internațională a Femeii. Dar toată rumoarea descrisă mai sus nu a fost datorită acestei zile frumoase din calendar, ci a fost prilejuită de plecarea delegației Special Olympics România spre Jocurile Mondiale de Vară de la Abu Dhabi, chiar dacă în ecuație au existat și flori!

Special Olympics Romania Abu Dhabi

Ne-am întâlnit cu toții (sportivi SOR, staff, fotografi, părinți) încă de la primele ore ale dimineții în fața hotelului de lângă Gara de Nord, punctul de întâlnire pentru toată delegația. Majoritatea au sosit mai devreme, arătându-și nerăbdarea și emoțiile inerente unei despărțiri de familie și a unei experiențe unice pentru orice sportiv, cu dizabilitate sau fără. Întrebările nu pridideau de ambele părți: au mâncat de dimineață? Au rău de avion? Le-ați dat ceva medicamente? Au voie cu apă? Le-ați pus tot ce era pe listă în bagaj? (întrebare importantă pentru că sportivii au echipamente speciale de defilare, de concurs, de antrenamente, primite din partea sponsorilor, partenerul tehnic oficial al delegației fiind compania Hervis). Cu cine stau în cameră? Pot să stau cu…? Pot să dau telefon? Au telefoanele la ei? (știut fiind că roamingul din Emiratele Arabe Unite este destul de costisitor pentru a suna în România). Au pașapoartele la ei? Ați verificat, ați luat tot? (ceva tot a mai rămas, dar va ajunge la timp la Abu Dhabi – rachetele de tenis… :)) ).

Ziua a fost frumoasă și a ținut cu noi pentru a face ce ne-am propus: să fim cu toții, să ajungem la timp la aeroport și să facem o poză cu tot grupul, pentru eternitate! Se spune că în viață amintirile sunt călătorii reversibile ale sufletului. Fiecare amintire păstrează în ea o emoţie, o imagine, o stare. Și noi am vrut să NU ratăm acest moment, pentru memoria de lungă durată a participanților la aventura Abu Dhabi! După ce am reușit să îmbarcăm trollerele în bagajele de cală, am făcut o primă poză cu toții în fața autocarului Eurolines/Flixbus care ne aștepta cuminte în parcare.

Am reușit să oprim apoi în parcul Herăstrău, pentru o poză de grup și mai multe poze cu sportivii de la cele opt discipline de concurs. Alina Cojocaru, fotograful nostru voluntar a fost răbdătoare cu noi și ne-a prins pe toți în cadru. Orice deplasare, de la autocar în parc, de la autocar la aeroport s-a făcut în grupuri mici, cu însoțitori adulți pentru a nu pierde pe nimeni pe drum. Tinerii noștri cu Determinare de la Special Olympics ascultă de antrenorii lor și i-au urmat îndeaproape.

Odată ajunși la aeroport și scăpați de bagajele mari (cu emoții pentru că unele echipamente cum ar fi cele de patinaj role sunt destul de grele), tinerii noștri au putut să se așeze relaxați la poză. O parte din ei au fost și aici însoțiți de părinții care nu s-au îndurat să-și ia la revedere la hotel. Obosiți după aventura bagajului, părinții erau mai emoționați și (ușor) îngrijorați de ce va face copilul lor fără ei. I-am întrebat și pe sportivi ce simt în legătură cu plecarea lor dar ne-au spus că se bucură că pleacă de acasă, că-și vor face noi prieteni și că speră să câștige ”locul 1”.

I-am luat un scurt interviu lui Andrei Cupșa, sportiv SOR:

Că nu au emoții, o puteți asculta și pe Denisa Simu (concurentă la judo):

Dacă vreți să fiți la curent cu ce se întâmplă cu sportivii SOR, urmăriți #AbuDhabi2019, #MeetTheDetermined, #SpecialOlympicsWorldGames, #Hervis, #HaiBRAVII, #SpecialOlympicsRomania.

Vă reamintim că între 15 – 21 martie se desfășoară, la Abu Dhabi, Jocurile Mondiale  de Vară Special Olympics – cel mai important eveniment sportiv mondial dedicat persoanelor cu dizabilități intelectuale. Din partea României vor participa 35 de sportivi, care vor concura la opt sporturi. Despre lotul de sportivi, precum și o prezentare video a câtorva dintre ei, puteți găsi aici.

La această ediție a Jocurilor Mondiale Special Olympics sunt înscriși 7.500 de sportivi din peste 190 de țări care vor concura la 24 de discipline sportive. Totodată, în eveniment sunt implicați 20.000 de voluntari și 500.000 de spectatori vor urmări evenimentul.

Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics, organizate după modelul Jocurilor Olimpice la fiecare patru ani, vor reprezenta cel mai mare eveniment sportiv și umanitar din lume în 2019. La ediția precedentă de la Los Angeles, din 2015, sportivii români au câștigat 21 de medalii la şapte discipline sportive.

Honoré de Balzac – „Omul trăieşte de două ori, prima dată în realitate şi a doua oară în amintire”.

     Special Olympics Romania Abu Dhabi Special Olympics Romania Abu Dhabi

      Special Olympics Romania Abu Dhabi Special Olympics Romania Abu Dhabi

      Special Olympics Romania Abu Dhabi       Special Olympics Romania Abu Dhabi

        Special Olympics Romania Abu Dhabi         Special Olympics Romania Abu Dhabi

      Special Olympics Romania Abu Dhabi   Special Olympics Romania Abu Dhabi

         Special Olympics Romania Abu Dhabi       Special Olympics Romania Abu Dhabi

         Special Olympics Romania Abu Dhabi

Special Olympics Romania Abu Dhabi

Special Olympics Romania Abu Dhabi

Partenerul tehnic al Special Olympics România, cel care a asigurat echipamentul pentru competiții și o parte din echipamentul de defilare, este compania Hervis Sports & Fashion.

Deplasarea delegației de 54 de persoane către Abu Dhabi a fost posibilă datorită sprijinului oferit de Comitetul Național Paralimpic și de către Nadia Comăneci, Ambasador Global al Special Olympics Internațional.

Companiile și autoritățile locale care au asigurat participarea sportivilor Special Olympics România la Abu Dhabi sunt următoarele: Primăria Capitalei, Centrul pentru Tineret al Municipiului București, Primăria Municipiului Târgoviște, Consiliul Județean Bacău și companiile SC Textel Industry SRL, Motivation, Liafarm, Verder, Electrospeed, DDF Speedy Bus, Eurolines/Flexibus, Asociația Curtea Secuilor, Centrul pentru Management Agricol, Lion’s Club Bacău.

Lasa un comentariu