Jocurile Mondiale de Iarnă de la Kazan, amânate pentru ianuarie 2023

Distribuie:

Dragi prieteni,

După luni de muncă intensă din partea echipei de la Special Olympics International (SOI) și după consultări extinse cu Programele Special Olympics, liderii sportivi și membrii consiliului de administrație, SOI și Comitetul de Organizare locală al Jocurilor Mondiale de Iarnă Special Olympics, Kazan au decis să amâne evenimentul planificat pentru luna ianuarie 2022 până în ianuarie 2023 din cauza pandemiei mondiale.

Această decizie, care a presupus analizarea mai multor soluții posibile, a fost luată în cele din urmă pentru a asigura sănătatea și siguranța tuturor celor implicați. În plus față de feedback-ul părților interne interesate, această decizie a fost determinată de consultări extinse, timp de mai multe luni, cu Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, Organizația Mondială a Sănătății și alți experți în domeniu.

Din cauza răspândirii variantei Delta a COVID-19 în întreaga lume, unele programe Special Olympics ezită să călătorească la nivel internațional. Multe delegații nu pot călători în afara țării lor de origine deoarece nu au acces la vaccin sau nu dispun de resursele necesare pentru carantină.

Dacă Jocurile Mondiale ar avea loc așa cum s-a planificat, în ianuarie 2022, riscăm să avem mai puțini sportivi participanți, calitate mai scăzută a competiților și puține activități culturale sau alte programe planificate.

Acest lucru ar avea un impact negativ asupra planurilor noastre de a lăsa moștenire Jocurile Mondiale de Iarnă la Kazan, pentru a inspira incluziunea în Rusia și în întreaga lume. De asemenea, ar elimina oportunitățile de a obține o acoperire mediatică la nivel mondial a acestui eveniment important.

Federația Rusă, liderii statului Tatarstan, președintele Special Olympics Russia, Olga Sloutsker, și Comitetul de Organizare Local găzduit în cadrul Direcției Ruse de Sport și Proiecte Sociale merită cele mai profunde mulțumiri pentru toată munca depusă până acum. Special Olympics se angajează să lucreze îndeaproape cu echipa pentru a organiza Jocurile Mondiale de Iarnă în 2023.

Partenerii cheie sunt notificați de SOI. Dacă ați solicitat sprijinul partenerilor locali pentru participarea delegației dvs. la Kazan 2022, vă rugăm să contactați Președintele regional pentru a primi îndrumări cu privire la modul în care să gestionați această situație cu delicatețe.

Mai multe informații vor fi comunicate în săptămânile și lunile următoare. De acum până în 2023 vom avea de înfruntat provocări cu care nu ne-am mai confruntat până în prezent și le vom înfrunta împreună.

Vă mulțumim pentru angajamentul dumneavoastră față de Special Olympics și față de sănătatea mișcării noastre!

Fă diferența!

Alege cum vrei să donezi

*donația va fi făcută recurent în fiecare lună

Sari la conținut