Mihai Arsenie coordonează Sportivii Lideri în cadrul programului Athlete Leadership

Distribuie:

Alături de BRAVUL Mihai Arsenie, în calitatea sa de Coordonator al Sportivilor Lideri, în toamna anului trecut am pornit un nou proiect prin care ne-am dorit să formăm o nouă generație de Sportivi Lideri SOR care să poată acționa ca ambasadori ai cauzei incluziunii sociale din rolul de prezentatori, speakeri, antrenori, voluntari, mesager de sănătate, coordonatori de evenimente, lideri sportivi, reprezentanți ai sportivilor, mesageri globali/vorbitori.

Programul de Sportivi Lideri înseamnă mai mult decât să le dezvolți tinerilor abilitățile de lider. Pentru Special Olympics reprezintă un mod de a aborda lucrurile. De aceea, atunci când se ivește oportunitatea, liderii devin partenerii noștri și chiar preiau conducerea în demersul de a educa oamenii cu privire la abilitățile lor și de a oferi instruire și sprijin celorlați sportivi pentru ca aceștia să identifice și să îmbrace rolul potrivit de lider.

               

La fiecare sesiune, sportivii își construiesc, în mod interactiv și dinamic, rolul de lideri, își definesc obiectivele, dar mai ales împărtășesc idei și învață unii de la alții. Fiecare întâlnire a înseamnat bucuria și emoția liderilor de a-și depăși limitele pentru a-și atinge potențialul. Participarea la întrunirile din cadrul programului îi ajută să descopere noi abilităţi şi să le dezvolte pe cele deja existente și să învețe cum să facă echipă cu persoanele fără dizabilități pentru a schimba mentalități și pentru a acționa pentru incluziunea socială.

În luna aprilie Liderii au încheiat modulul de bază ”Calea spre Leadership Unificat” și fiecare dintre ei a povestit despre momentele importante din viață care l-au ajutat să se dezvolte. Au explorat împreună cu mentorii Special Olympics România planuri și intenții de viitor în care vor activa în calitate de Lideri și au primit diplome pentru efortul depus. Drumul Liderilor continuă din luna Mai cu noi instruiri și activități practice care să îi ajute să se autoreprezinte și să transmită un mesaj de Incluziune. De asemenea, se vor crea noi oportunități de a împărtăși experiența lor și de a inspira prin determinarea lor și pe alți oameni.

Feedback-ul după primul modul a fost pozitiv, am aflat că ceea ce au învățat au început să aplice și acasă cu membrii familiei și în toate interacțiunile pe care le au. De-a lungul proiectului Sportivii Lideri au acordat interviuri și și-au exprimat opiniile în diverse întâlniri cu presa și s-au remarcat în sesiuni de prezentare pentru profesori, companii, părinți și elevi din școlile de masă.

Ne-am bucurat de entuziasmul și dedicarea lor, de faptul că au venit mereu cu temele făcute la întâlnirile online, că își doresc să fie Lideri și să aibă un cuvânt de spus.

Programul de învățare Athlete Leadership – Sportivi Lideri urmărește dezvoltarea abilităților de organizare și comunicare ale sportivilor Special Olympics şi stimularea acestora în exprimarea propriilor idei. În cadrul proiectului a fost pregătit pentru tinerii înscriși un Manual de Leadership după care ei studiază, iau notițe, fac teme.

* Proiectul este finanțat de către Special Olympics International prin intermediul Bank of America și este derulat de către Special Olympics România în perioada august 2020 – octombrie 2021.

#RevolutiaIncluziunii #ActivareaTinerilor #SportiviLideri

Fă diferența!

Alege cum vrei să donezi

*donația va fi făcută recurent în fiecare lună

Sari la conținut