Mihai Arsenie coordonează Sportivii Lideri în cadrul programului Athlete Leadership

Mihai Arsenie coordonează Sportivii Lideri în cadrul programului Athlete Leadership

Alături de BRAVUL Mihai Arsenie, în calitatea sa de Coordonator al Sportivilor Lideri, în toamna anului trecut am pornit un nou proiect prin care ne-am dorit să formăm o nouă generație de Sportivi Lideri SOR care să poată acționa ca ambasadori ai cauzei incluziunii sociale din rolul de prezentatori, speakeri, antrenori secunzi, voluntari, ambasadori ai sănătății, coordonatori de evenimente, lideri sportivi, reprezentanți ai sportivilor, mesageri de sănătate, mesageri globali/vorbitori.

Programul de Sportivi Lideri înseamnă mai mult decât să le dezvolți tinerilor abilitățile de lider. Pentru Special Olympics reprezintă un mod de a aborda lucrurile. De aceea, atunci când se ivește oportunitatea, liderii devin partenerii noștri și chiar preiau conducerea în demersul de a educa oamenii cu privire la abilitățile lor și de a oferi instruire și sprijin celorlați tineri pentru ca aceștia să identifice și să îmbrace rolul potrivit de lider.

La fiecare sesiune, sportivii își construiesc, în mod interactiv și dinamic, rolul de lideri, își definesc obiectivele, dar mai ales împărtășesc idei și învață unii de la alții. Fiecare întâlnire a înseamnat bucuria și emoția liderilor de a-și depăși limitele pentru a-și atinge potențialul. Participarea la sesiunile din cadrul programului îi ajută să descopere noi abilităţi şi să le dezvolte pe cele deja existente și să învețe cum să facă echipă cu persoanele fără dizabilități pentru a schimba mentalități și pentru a acționa pentru incluziunea socială.

Programul de învățare Athlete Leadership – Sportivi Lideri urmărește dezvoltarea abilităților de organizare și comunicare ale sportivilor Special Olympics şi stimularea acestora în exprimarea propriilor idei.

În cadrul proiectului a fost pregătit pentru tinerii înscriși un Manual de Leadership după care ei studiază, iau notițe, fac teme.

* Proiectul este finanțat de către Special Olympics International prin intermediul Bank of America și este derulat de către Special Olympics România în perioada august 2020 – octombrie 2021.

#RevolutiaIncluziunii #ActivareaTinerilor #SportiviLideri

Lasa un comentariu