Numărătoarea inversă pentru Jocurile Mondiale de Iarnă Special Olympics Kazan (Rusia) 2022, a început

Distribuie:

24 de sportivi Special Olympics România (10 sportivi la schi alpin, 4 la schi fond, 4 la snowshoeing, 2 la patinaj artistic și 4 la patinaj viteză) vor participa la această competiție mondială. Vă reamintim că la Jocurile Mondiale de Iarnă Special Olympics, Austria 2017, un număr de 15 sportivi au cucerit atunci 21 de medalii.

Pentru ca sportivii să ajungă în Kazan au nevoie de ajutor. Sunt necesari 1.500 de euro/persoană, costuri care acoperă cheltuielile de transport, antrenament și o parte din echipamentul sportiv necesar. Dacă vrei să contribui la visul lor, DONEAZĂ aici.

Despre ediția de anul viitor a celei mai mari competiții destinată sportivilor cu dizabilități intelectuale puteți citi în comunicatul de presă de mai jos.

Washington, DC, 22 Ianuarie 2021: De astăzi într-un an, Jocurile Mondiale de Iarnă Special Olympics 2022 vor lua startul în Kazan, Rusia. Mai mult de 2000 de sportivi Special Olympics din peste 100 de țări vor concura la șapte sporturi și vor fi susținuți de către 3000 de voluntari.

Jocurile Mondiale de Iarnă Special Olympics Kazan 2022 vor prezenta puterea unei lumi a incluziunii, egalității, bunătății și a bucuriei. Jocurile au ca scop crearea unor comunități incluzive prin transformarea atitudinilor care vizează persoanele cu dizabilități intelectuale din Rusia și din întreaga lume.

Mary Davis, directorul executiv al Special Olympics, a spus „Este o mândrie pentru Special Olympics să organizeze Jocurile Mondiale de Iarnă 2022 la Kazan, Rusia. Kazan a demonstrat că poate fi un oraș capabil să găzduiască evenimente sportive internaționale de top și am încredere că Jocurile Mondiale de Iarnă 2022 își vor lăsa o moștenire durabilă a incluziunii în Rusia și vor arăta lumii că sportul este un catalizator pentru incluziune și pace.”

Cu 130.000 de sportivi, Special Olympics Russia găzduiește, într-un an tipic, 5000 de evenimente sportive pentru persoane cu dizabilități intelectuale. Jocurile Mondiale de Iarnă de la Kazan vor ajuta Special Olympics Rusia să creeze incluziune socială pentru aproximativ trei milioane de persoane cu dizabilități intelectuale din Rusia.

Olga Slutsker, președintele Special Olympics Rusia, a spus „Jocurile Mondiale de Iarnă de la Kazan vor crea o atmosferă de bucurie și bunătate, rupând bariere și convenții. Când vine vorba de incluziune pentru persoanele cu dizabilități intelectuale, vedem că ne asemănăm mai mult decât ne deosebim. Sportul are puterea de a aduce oamenii împreună și Jocurile Mondiale de Iarnă de la Kazan 2022 vor construi o cultură incluzivă în Rusia și peste tot în lume.”

Considerat capitala sportului din Rusia, Kazan are o moștenire a sportului profundă și facilitățile sportive ale orașului, infrastructura, precum și bazele de voluntari stabilite au găzduit multe competiții de talie mondială. Jocurile Mondiale de Iarnă Kazan 2022 vor marca prima ocazie cu care Special Olympics aduce o competiție globală în Rusia.

Sportivii Special Olympics și partenerii unificați vor avea ocazia să concureze la șapte sporturi: schi alpin, snowboard, floorball, schi fond, patinaj artistic, patinaj de viteză pe pistă scurtă și snowshoeing.

Impactul fiecăror Jocuri Mondiale Special Olympics este de durată. Jocurile recente au produs schimbări în politica lucrurilor, investiții financiare și schimbări măsurabile în atitudini.

Pe lângă competiții sportive, Jocurile Mondiale de Iarnă Special Olympics 2022 se vor axa pe extinderea programelor organizației în sănătate, educație și leadership pentru sportivi.

Despre Special Olympics

Special Olympics este o mișcare globală care a luat startul în 1968 din dorința de a opri discriminarea la adresa persoanelor cu dizabilități intelectuale. Încurajăm acceptarea tuturor oamenilor prin puterea sportului și a programelor educaționale, sănătate și leadership. Având mai mult de șase milioane de sportivi și parteneri ai Sporturilor Unificate în peste 190 de țări și teritorii și mai mult de un milion de antrenori și voluntari, Special Olympics aduce mai mult de 30 de sporturi de tip olimpic și peste 100.000 de jocuri și competiții în fiecare an.

Jocurile Mondiale Special Olympics au loc o dată la doi ani, alternând între vară și iarnă, fiind transmise televizat la nivel global de către ESPN, televiziune oficială a mișcării Special Olympics și partenerul de radio. Jocurile Mondiale de Iarnă anterioare au avut loc în 2017, în Austria.

Află mai multe de aici: Facebook, YouTube, Instagram, LinkedIn. Mai multe informații pe www.specialolympics.org

Despre Special Olympics Rusia

Special Olympics Rusia a luat naștere în 1999 și este unul dintre cele mai mari programe naționale Special Olympics din întreaga lume. În Rusia, în jur de 130.000 de persoane cu dizabilități intelectuale sunt implicate în educație fizică și aproximativ 5000 de evenimente de cultură fizică au loc anual la nivel municipal, regional și la toate nivelele din Rusia sub programul Special Olympics Rusia. În prezent, sunt birouri regionale Special Olympics în 62 de regiuni din Rusia. Sportivii ruși cu dizabilități intelectuale iau parte în turnee internaționale anual, alături de sportivi care ocupă diferite poziții de leadership, în cadrul programului Special Olympics Rusia.

Special Olympics Rusia oferă antrenamente sportive de-a lungul anului dintr-o varietate de sporturi de tip olimpic pentru copii și adulți cu dizabilități intelectuale. Antrenamentul viitorilor participanți Special Olympics a început deja în Rusia. Sportivii ruși cu dizabilități intelectuale se pot alătura unei echipe din regiunea lor accesând site-ul: https://specialolympics.ru/programs

 

Sigla pentru Jocurile Mondial de Iarnă Kazan 2022 a fost prezentată în timpul unui eveniment ce a avut loc la Kazan Kremlin, când a fost proiectată pe Situl Patrimoniului Cultural Mondial UNESCO.

Sigla reprezintă un simbol puternic și a fost în parte dezvoltată printr-o competiție a designerilor din Rusia. Identitatea vizuală se bazează pe conceptul câștigătorului Artemiy Lebedev: Zilant – un dragon mitic și simbol al orașului Kazan – îmbrățișează o lalea stilizată, nativă regiunii Tatarstan, și este o reprezentare a râului Volga. Prezentarea lui Zilant îmbrățișând sigla simbolizează prietenia, ospitalitatea și bucuria.

În centrul siglei, cinci figuri zboară în cerc pentru a reprezenta mișcarea globală Special Olympics. În jurul figurilor care zboară se află Volga, cel mai lung fluviu din Europa, pe malurile căruia se află Kazan. Dragonul mitic Zilant se rotește în jurul siglei în timp ce îi protejează și le urează bun venit participanților și oaspeților Jocurilor.

Fă diferența!

Alege cum vrei să donezi

*donația va fi făcută recurent în fiecare lună

Sari la conținut