#OameniCareMiscaBRAVII – Georgeta Bucur, președinte Asociația Down Plus București

Distribuie:

#StamAcasa și continuăm seria interviurilor cu președinții de asociații și fundații din țară, #OameniCareMiscaBravii. La întrebările despre cum depășește momentul provocat de Pandemie, ne-a răspuns astăzi – Georgeta Bucur, președinte Asociația Down Plus București.

Ce schimbări ați făcut în modul de organizare al Asociației/Fundației în această perioadă? Cum vă afectează aceste modificări forțate de împrejurări?  

Având în vedere că perioada de izolare se desfășoară încă de acum câteva săptămâni, starea de tristețe a trebuit modificată rapid cu identificarea și implementarea unor noi metode prin care să ii menținem activi pe tinerii noștri sportivi. Drept pentru care, este adevărat că Asociația Down Plus București a trebuit să sisteze încă din martie activitățile și întâlnirile zilnice dedicate beneficiarilor, dar acest lucru nu a însemnat stagnare totală. I-am încurajat pe tinerii noștri să păstreze legătura între ei, așa că, noroc cu Facebook-ul și cu Watsapp-ul, pentru că este extraordinar de plăcut să observi cum se sună zilnic cu apel video și cum își spun unii altora că se iubesc și că le este dor unii de ceilalți. Fără să ne ascundem după deget, modificările venite în ultimele săptămâni nu au fost foarte ușoare, însă am încercat, pe cât posibil, să realizăm activități de acasă. De asemenea, sperăm că în curând să implementăm și un program de terapii realizate în mediul online, utlizând diverse platforme care să faciliteze accesul.

Ce tipuri de activități recomandați voi pentru BRAVII voștri și ce sfaturi aveți pentru părinții lor, acum când toată lumea stă acasă?

Pentru BRAVII noștri energici recomandăm o gamă cât mai variată de activități, astfel încât să nu aibă timp să se plictisească. Recomandăm la această categorie ca tinerii să devină ajutori de bucătari, să își ajute părinții la pregătirea mesei și chiar să fie încurajați să realizeze singuri rețete cât mai simple. Recomandăm dedicarea zilnică a unui minim de 30 de minute mișcării, precum și realizarea de activități terapeutice, joculețe educative și completarea de fișe de lucru. Bineînțeles, încurajate sunt și jocurile cu întreaga familie și vizionarea de diferite filme/animații educative și distractive. Până la urmă este un timp pe care îl putem dedica întregii familii, fiind, de asemenea, un timp pe care ar trebui să îl prețuim puternic, având în vedere ritmul alert de dinainte.

Ce îndemn aveți pentru ceilalți?

În primul rând, îi îmbrățisăm pe BRAVII din întreaga țară, le spunem că ne este tare dor de ei și le recomandăm tuturor să stea acasă, să monitorizeze cu atenție starea de sănătate și să se bucure de timpul petrecut alături de familie.

 

Fă diferența!

Alege cum vrei să donezi

*donația va fi făcută recurent în fiecare lună

Sari la conținut