#OameniCareMiscaBRAVII – Mariana Niță, Consilier educativ Centrul de Pedagogie Curativă Simeria

Distribuie:

#StamAcasa și continuăm seria interviurilor cu #OameniCareMiscaBravii din întreaga țară. La întrebările despre cum depășește momentul provocat de Pandemie a răspuns astăzi, Mariana Niță, profesor psihopedagog, Consilier educativ Centrul de Pedagogie Curativă Simeria.

Ce schimbări ați făcut în modul de organizare al Asociației/Fundației în această perioadă? Cum vă afectează aceste modificări forțate de împrejurări? 

Asemenea întregii societăți, parcurgem cu toții, elevi, părinți, cadre didactice o perioadă dificilă, nouă, nemaiîntâlnită, care dă naștere la temeri, nesiguranță dar și la noi provocări. Se pare că ființa umană este creativă și adaptabilă. După o perioadă incertă, de tatonare și așteptare, am început cu toții să ne reorganizăm viața după noi reguli și sfaturi preluate de la autorități.

Se vede treaba că și de acasă, din izolare putem încerca și reuși, de ce nu, să fim activi și creativi. Învățăm din mers!

Centrul de Pedagogie Curativă Simeria este o alternativă educațională în cadrul învățământului special din România, fiind așezat într-o zonă rurală autentică și pitorească.

Astfel, cadrele didactice au căutat să se plieze pe tipul de învățare on-line, să țină aproape cu familiile elevilor noștri, să le ofere consiliere, modele și variante de continuare a activităților educative, deși este dificil, având în vedere caracteristicile psiho-individuale ale acestora.

Ce tipuri de activități recomandați voi pentru BRAVII voștri și ce sfaturi aveți pentru părinții lor, acum când toată lumea stă acasă?

În această perioadă, am fi derulat în mod real multe activități outdoor, am fi parcurs proiecte educaționale cu caracter artistic, sportiv, pe care elevii le agreează foarte tare.

În realitate, acum stăm acasă pentru a ne proteja unii pe alții și încercăm pe cât posibil să ne facem viața frumoasă: ne jucăm în casă, pe balcon sau în curte, cu ce avem fiecare, cântăm, dansăm, ajutăm pe la bucătărie, după posibilitățile fiecăruia. Uneori reușim, alteori mai puțin…dar nu ne pierdem speranța. Știm că într-o zi totul va reveni la normal, vom fi bine, vom fi împreună și vom avea alte valori și altă percepție a acestora.

Ce îndemn aveți pentru ceilalți?

Îndemnul nostru este acela de a nu ne pierde speranța, de a rezista, de a fi activi și optimiști, pentru că întotdeauna Binele învinge, după nori vine senin iar după furtună, apare curcubeul!

Să zâmbim prieteni! Totul va fi bine!

Fă diferența!

Alege cum vrei să donezi

*donația va fi făcută recurent în fiecare lună

Sari la conținut