#OameniCareMiscaBRAVII – Mehes Gyongyi, Asociația Langdon Down Transilvania Satu Mare

Distribuie:

#StamAcasa și continuăm seria interviurilor cu președinții de asociații și fundații din țară, #OameniCareMiscaBravii. La întrebările despre cum depășește momentul provocat de Pandemie, ne-a răspuns de data aceasta – Mehes Gyongyi, Asociația Langdon Down Transilvania Satu Mare.

Ce schimbări ați făcut în modul de organizare al Asociației/Fundației în această perioadă? Cum vă afectează aceste modificări forțate de împrejurări?  

Noi,  Asociația Langdon Down Transilvania Satu Mare, împreună cu beneficiarii direcți și indirecți ai Centrului de zi pentru adulți cu dizabilități, am primit cu tristețe vestea necesității suspendării activităților de centru.

Pentru protecția tuturor beneficiarilor noștri am respectat regulile situației de urgență și ne-am hotărât să #stamacasa. Le-am explicat beneficiarilor noștri că această stare este doar de moment, strict necesară pentru protecția sănătății lor și să o considere ca o vacanță de vară.

Conform posibilităților (telefon, online) ținem legătura atât cu membrii asociației cât și cu beneficiarii noștri, încurajându-i că #TotulVaFiBine.

Ce tipuri de activități recomandați voi pentru BRAVII voștri și ce sfaturi aveți pentru părinții lor, acum când toată lumea stă acasă?

Deoarece știm că beneficiarii noștri adulți au tendinta de a se “moleși“ 😊 pe perioada vacanțelor, am sfătuit părinții și aparținătorii să mențină sau chiar să dezvolte autonomia personală a copiilor lor cu participarea acestora la treburile gospodărești, să continue după posibilități programele sportive și activitățile pentru dezvoltarea motricității fine. La recomandarea noastră, beneficiarii își vor trece într-un jurnal zilnic toate activitățile de acasă pe care le vom discuta după ce vom reveni la programul normal al centrului de zi.

Ce îndemn aveți pentru ceilalți?

Fruntea sus, privirea înainte!

Dacă noi nu suntem destul de înțelepți să trecem bravi peste această situație, atunci cine?

Multă sănătate tuturor și să ne revedem sănătoși!

 

Fă diferența!

Alege cum vrei să donezi

*donația va fi făcută recurent în fiecare lună

Sari la conținut