#OameniCareMiscaBRAVII – Mioara Munteanu, Asociația Fantasticii Down Galați

Distribuie:

#StamAcasa și continuăm seria interviurilor cu președinții de asociații și fundații din țară, #OameniCareMiscaBravii. La întrebările despre cum depășește momentul provocat de Pandemie, ne-a răspuns de data aceasta – Mioara Munteanu, președinte Asociația Fantasticii Down.

Ce schimbări ați făcut în modul de organizare al Asociației/Fundației în această perioadă? Cum vă afectează aceste modificări forțate de împrejurări?  

De la începutul lunii martie am sistat orice activitate,nu putem spune că ne este ușor dar înțelegem gravitatea situației și faptul că trebuie să stăm fiecare acasă.Stilul de viață s-a schimbat total, în sensul că eram obișnuiți ca în fiecare zi să avem activități comune și în afara casei iar acum suntem nevoiți să stăm izolați. Dar luăm partea bună a lucrurilor și anume timpul prețios petrecut alături de copiii noștri. Izolarea ne-a dat de fapt șansa de redescoperire a familiei, reușim identificarea cât mai corectă a nevoilor copiilor noștri, nu ne-a limitat capacitatea de a exprima toata pozitivitatea, de a ne bucura, de a fi fericiți. Din contra, noi mămicile fantastice reușim să ne adaptăm la orice schimbare și căutăm să oferim tot ceea ce este mai bun și benefic în interesul copiilor noștri.

Ce tipuri de activități recomandați voi pentru BRAVII voștri și ce sfaturi aveți pentru părinții lor, acum când toată lumea stă acasă?

Cea mai bună terapie este iubirea față de copiii noștri. Reușim să facem teme pentru școală, ne distrăm cu frații, jucăm diverse jocuri, gătim alături de copiii noștri, aceștia ajută mămicile la diverse treburi gospodărești, plantăm flori, conversăm online, schimbăm opinii, nu prea rămâne timp de plictiseală. Dar cel mai important pentru sănătatea copiilor noștri este mișcarea fizică. Și asta nu ne lipsește, o facem zilnic, practic este stilul nostru de viață și în izolare. Asta îi sfătuim pe toți BRAVII și părinții lor, să urmeze de acasă activitatea sportivă. Și să nu uităm încă ceva: să ne iubim și respectăm aproapele și să-l ajutăm când putem și este nevoie. Este cea mai mare împlinire sufletească.

Ce îndemn aveți pentru ceilalți?

Trebuie să fim iubitori, optimiști și răbdători! Copiii noștri ne dau lecții zilnice despre felul în care poți dărui iubire! Tuturor BRAVILOR le dorim multă sănătate, liniște sufletească și să ne revedem cu bine cât de curând! Pentru că împreună suntem mai puternici!

Fă diferența!

Alege cum vrei să donezi

*donația va fi făcută recurent în fiecare lună

Sari la conținut