OSCAR – programul oro-dentar care aduce medicii mai aproape de pacienții cu nevoi speciale

OSCAR – programul oro-dentar care aduce medicii mai aproape de pacienții cu nevoi speciale

Suntem încântați să vă anunțăm lansarea Proiectului Erasmus + Oscar (Oral Special Care Academic Resources – Reurse Academice de Îngrijire Orală Specială) începând cu 1 noiembrie, proiect care se va desfășura pe o perioadă de doi ani, până la 31 octombrie 2021.

Proiectul Erasmus+ OSCAR reunește parteneri din 4 țări (Franța, Italia, Turcia și România) și își propune să aducă medicul stomatolog mai aproape de pacientul cu nevoi speciale de tratamentul oro-dentar – și viceversa.

Sportivii olimpici speciali merită un acces mai bun la îngrijiri dentare și orale de calitate. Specialiștii din cele 4 țări au pus la cale un proiect Erasmus + care vizează apropierea stomatologilor și a persoanelor cu nevoi speciale de îngrijirea orală, în beneficiul acestora din urmă. Oferind contact direct între sportivii cu provocări intelectuale – dar deosebit de curajoși – și tineri profesioniști în domeniul stomatologiei, Special Olympics România este partener în acest proiect cu un nume câștigător – OSCAR, care face parte din „Resurse academice de îngrijire orală specială” – ne-a declarat dr. Arina Vinereanu, director clinic al programului Special Smiles de la Jocurile Naționale Special Olympics România.

Despre detaliile acestui program și despre participarea celor implicați în programul OSCAR vom reveni pe parcursul desfășurării lui. #Erasmus+ #OSCAR #SpecialOlympicsRomania

Lasa un comentariu