Peste 12.000 de persoane din 100 de școli au fost #Socksy De Ziua Internațională a Sindromului Down

Distribuie:

Peste 12.000 de elevi și prieteni au fost #Socksy de Ziua Internațională a Sindromului Down (21 martie) în campania de Incluziune și conștientizare inițiată de Fundația Special Olympics România. Peste 100 de școli ale #GenerațieiUnificate au trimis mesajele lor către BRAVI!

Prieteni de pretutindeni, cunoscuți sau necunoscuți s-au alăturat provocării #FiiSocksy de 21 Martie 2022. Aceștia au purtat #SoseteDesperecheate și au postat în social media, au trimis pe email sau telefon mesaje, fotografii sau clipuri video cu activitățile lor din această perioadă. Unii au desfășurat activități sportive, alții s-au amuzat purtând șosete desperecheate, alții cu scris mesaje

O activitate foarte exuberantă au avut elevii (preșcolari și școlari) din județele parte a programului Școala Generației Unificate care au trimis fotografii colorate și amuzante, mobilizând, la rândul lor, multe alte persoane din jur, făcând cunoscută cauza persoanelor cu Sindrom Down. S-au alăturat campaniei peste 100 de școli de masă și școli speciale din 16 județe, 14 din ele parte a programului Școala Generației Unificate (București, Hunedoara, Iași, Mureș, Bistrița-Năsăud, Constanța, Argeș, Bacău, Bihor, Brăila, Dâmbovița, Galați, Hunedoara, Neamț, Prahova) ai căror elevi au purtat cu ocazia zilei de 21 Martie șosete desperecheate, dar și organizații și asociații partenere din toată țara. Urmând exemplul lor au trimis fotografii și alte cadre didactice din școli sau grădinițe din țară care și-au provocat elevii să răspundă campaniei de Ziua Internațională a Sindromului Down.

Aici găsiți o selecție din imaginile și mesajele transmise de elevii Școlii Generației Unificate – https://specialolympics.ro/resurse/ în campania #FiiSocksy.

Campania a fost gândită de Special Olympics România pentru a sărbători abilitățile și potențialul persoanelor cu Sindrom Down, iar invitația de a DONA a fost menită să asigure setul de campion pentru un BRAV la competițiile pe care le organizăm. Am reușit să strângem 1185 de lei.

Partenerii din acest an care și-au încurajat angajații/membrii să fie #Socksy sunt: HERVIS SPORTS and Fashion, Districtul Lions 124 România, Cluburile LEO,  Regus și Spaces, Teleperformance, Ciserom, Fundația Motivation, echipa de fotbal și de handbal a echipei Politehnica Timișoara, Institutul de Psihologie și Psihoterapie Adleriană și Gift Design.

Mulțumim tuturor celor care au fost alături de noi!

Despre Sindromul Down

Sindromul Down este o condiție genetică determinată de prezența în organism a unui cromozom suplimentar. Această condiție influențează modul în care se dezvoltă și funcționează corpul.

Persoanele cu SD au trăsături fizionomice aparte, un coeficient de inteligență scăzut și riscul de a dezvolta și alte probleme de sănătate.

Persoanele cu SD își pot dezvolta diferite abilități: răbdarea, meticulozitatea, determinarea.

Persoanele cu SD sunt oameni ca toți oamenii, cu calități și defecte. Pot fi oameni minunați, afectuoși, cu personalități complexe, care aduc bucurie în viețile celor din jur.

Despre Fundaţia Special Olympics din România

Există peste 200 de milioane de persoane cu dizabilități intelectuale în întreaga lume, din care aproximativ 130.000 în România. Special Olympics România își dorește, încă de la înființarea sa din 2003, să ajungă la fiecare dintre ei și familiile lor prin competiții, cursuri, evaluari ale stării de sănătate, evenimente de strângere de fonduri și prin soluții sustenabile pentru creșterea angajabilității persoanelor adulte cu dizabilități intelectuale.

Mai multe pe: www.specialolympics.ro, https://www.facebook.com/specialolympicsromania, https://www.instagram.com/specialolympicsromania

Contact: Oana Grecea, PR & Comunicare, Tel: 0722 544 601, o.grecea@specialolympics.ro

 

Fă diferența!

Alege cum vrei să donezi

*donația va fi făcută recurent în fiecare lună

Sari la conținut