#PlayUnified la British School of Bucharest

Distribuie:

#PlayUnified la British School of Bucharest – BRAVII sportivi Special Olympics România au fost joi, 20 iunie, la un eveniment unificat cu elevi ai școlii Britanice din capitală. Vorbitori sau nevorbitori de engleză/ română, tinerii au avut totuși un limbaj comun: sportul și joaca împreună.

Șapte sportivi Special Olympics România, șase din ei participanți la Jocurile Mondiale de Vară de la Abu Dhabi și Ana Baltag, sportiv lider, s-au prezentat în fața a  25 de elevi ai British School și au format împreună cu ei echipe pe terenul de sport și în bucătăria școlii.

Activitățile de fitness au fost conduse de Andrei Anuțoiu (kinetoterapeut) care i-a provocat pe tineri inclusiv la flotări (dar Mădălina Marin ne-a dat o lecție arătându-ne chiar flotări făcute într-o mână :)) ). Partea cea mai amuzantă a fost la activitățile de ștafetă, tinerii fiind foarte competitivi și dornici să-și arate cu toții abilitățile.

În bucătăria modern utilată a British School of Bucharest, organizați pe echipe de 3-5 persoane, alături de câte un sportiv Special Olympics, elevii au făcut smoothie-uri creative, pe baza preferințelor fiecăruia. Unii cu mai multă lămâie, alții cu mai mult ananas și banană, alții au dorit o băutură mai colorată și s-au bazat pe căpșuni și zmeură.

Astfel de întâlniri, #YouthActivation – cum le numim noi, au loc cu scopul de a arăta celor privilegiați că și cei mai puțini norocoși în viață (cum ar fi cei cu dizabilități intelectuale) au atuuri și abilități pe care alții nu le au (câți dintre noi facem flotări într-o mână? câți dintre noi ne putem ridica și învârti pe o bară fixă? câți dintre noi reușim să punem pe tatami un partener?). A întâlni o persoană cu Determinare – cum sunt sportivii Special Olympics numiți și la nivel mondial – înseamnă uneori a-ți schimba optica, a integra și băga în seamnă persoane cărora nu obișnuiai să le dai vreo șansă sau vreun loc în banca ta.

Schimbările de orice fel, inclusiv de mentalități, este bine să le facem de la cele mai fragede vârste. Elevii de azi sunt viitorul de mâine și de aceea, a lucra și a le arăta tinerilor un alt model înseamnă o lume mai sănătoasă în viitor și o Incluziune mai ușoară pentru cei cu dizabilități.

#YouthActivation #BritishSchoolOfBucharest #MeetTheDetermined#SpecialOlympicsRomania

Foto: Cristiana Ispas și Oana Grecea

Fă diferența!

Alege cum vrei să donezi

*donația va fi făcută recurent în fiecare lună

Sari la conținut