Caută
Caută
Close this search box.

Povestea lui Alexandru – Un sportiv talentat care duce o viață sănătoasă

Distribuie:

Alex (așa cum îl strigă prietenii și familia), este un tânăr foarte talentat. Desenează foarte bine (l-am văzut la Comitetul Sportivilor Lideri de la Deva), cântă la pian (exersează minim o oră, zilnic) și vorbește foarte bine (ține prezentări tinerilor despre o viață sănătoasă). Pregătirea sa s-a extins la un curs de patiser proaspăt absolvit și un curs de IT, domeniu în care își caută deja de lucru.

Dar Ionuț Alexandru Rotaru (20 de ani) este și un sportiv campion Special Olympics (din Iași), care face parte din Asociația Sportivă Școlară Constantin Păunescu Iași, alături de care face o mulțime de activități ce presupun mișcare.

În 2022, Alex a devenit Mesager de Sănătate, prin dedicare și talent, și reprezintă o adevărată sursă de inspirație pentru cei din jurul său. El a reușit să depășească obstacole și să se implice într-un mod extraordinar în promovarea sănătății și a obiceiurilor sănătoase, în fața colegilor săi din club. Aceste principii de viață le aplică zilnic în activitățile sale. Face yoga de două ori pe săptămână, iar sămbata, după sportul din cursul săptămânii își măsoară tensiunea arterială, greutatea, pulsul. Mai presus de orice, mănâncă sănătos.

Rolul său de Mesager al Sănătății îl transformă într-un Ambasador pentru Sănătate, ilustrând puterea unei atitudini pozitive și responsabile față de propria sănătate. Cu pasiune și determinare, Alexandru nu doar că practică sport, dar este și coordonator al Sportivilor Sănătoși, încurajându-i să adopte un stil de viață activ și echilibrat.

Prin exemplul său, Alexandru ne învață că abilitatea de a-ți depăși limitele, și de a transforma o pasiune într-o oportunitate de a schimba lumea, este în mâinile fiecăruia dintre noi. Fie că este în rolul de sportiv sau de promotor al unei vieți sănătoase, Alexandru este cu adevărat un erou modern, inspirând și motivând pe toți cei din jurul său să urmeze calea succesului și să își construiască propriul drum spre împlinire. Alex este pentru noi și un om de încredere, care își ajută familia: pe mamă la activitățile casnice (bucătărie și curățenie), sora la teme (matematică, TIC). Între aceste activități, Alex dedică timp și pasiunilor sale, jocurile online sau offline.

Special Olympics Romania implementează proiectul „Healthy Athletes Impact Grant”, finanțat de Fundația Golisano (The Golisano Foundation).

#ChooseToInclude #UnbeatableTogether #inclusioninaction #InclusiveHealth #HaiBRAVII #SpecialOlympicsRomania #golisano #GolisanoFoundation #healthmessenger

Fă diferența!

Alege cum vrei să donezi

*donația va fi făcută recurent în fiecare lună

Sari la conținut