Prima întâlnire a Consiliului Tinerilor Special Olympics a avut loc la Târgoviște

Distribuie:

La Târgoviște a avut loc pe 30 ianuarie prima întâlnire a Consiliului Tinerilor Special Olympics organizată în cadrul proiectului „#iDareToChange – Îndrăznesc să schimb lumea – Lideri cu Dizabilități Intelectuale pentru Comunități Incluzive” finanțat de Adobe Foundation. 21 de tineri și mentori dintre care Șerban Nicolescu, membru de onoare în boardul SOR, Ana Baltag – Youth Leader și Laura Olteanu (partenera sa), au vorbit despre ce înseamnă a fi un MODEL pentru ceilalți și cum poate fiecare să schimbe lumea către o #SocietateIncluziva.

Tinerii au fost provocați de către treinerii Special Olympics România (SOR) să definească și să arate ce înțeleg prin a fi lider, ce înseamnă munca în echipă, când și cum lași de la tine, cum pui cap la cap idei și abilități pentru a duce la bun sfârșit un proiect împreună.

Care este scopul Comitetului Tinerilor? Să lucreze împreună pentru a crea comunități Incluzive și să arate că persoanele cu dizabilități intelectuale au abilitatea de a lua decizii și de a implementa proiecte.

În timpul întâlnirii au avut loc câteva câteva jocuri de echipă, prin care tinerii și voluntarii, alături de sportivii Special Olympics au putut vedea concret ce atuuri îi trebuie unui lider: să fie încrezător, să comunice și să arate prin exemplu ce este bine și ce nu, să fie un bun ascultător, să empatizeze cu ceilalți dar mai ales să lucreze împreună  cu ceilalți pentru atingerea scopului.

Mai concret, s-a definit și un cadru de lucru pentru Comitetul de Tineret Special Olympics. Ce pot face ei? Vorbesc tuturor despre Special Olympics, despre cât de important este sportul și încrederea pe care o dă celor care îl practică, despre medaliile castigate de persoanele cu dizabilități intelectuale, despre cât de frumos este să fii voluntar. Tinerii îi pot ajuta pe sportivi în calitate de antrenor second și pot face ca mișcarea Special Olympics să devină mai cunoscută printre persoanele cu și fără dizabilități.

În martie 2019, patru tineri din Târgoviște vor participa la Jocurile Mondiale Special Olympics de la Abu Dhabi. Ioniță Paula Bianca și partenera ei Raluca Diaconu și Daniel Tudorache împreună cu Cimpoieri Vasilică vor concura la bocce, unul din sporturile SO.

În acest context participanții la Consiliul Tinerilor Special Olympics au primit și prima lor sarcină: să mediatizeze, prin toate canalele și pârghiile pe care le au, participarea celor patru tineri din Târgoviște la Jocurile Mondiale de la Abu Dhabi, înainte de eveniment, în timpul evenimentului și după întoarcerea sportivilor. Ideile tinerilor au fost foarte promițătoare cea mai mare provocare rămânând, în opinia noastră, promisiunile de apariții în presa locală (pe lângă activări în social media și canalele offline din care provin fiecare). Le-am promis tinerilor din Consiliul Special Olympics că vom scrie despre reușitele lor și pe site-ul Special Olympics România și pe rețetele noastre de socializare.

                            

                  

#iDareToChange #UnifyGeneration #AdobeFoundation #RevolutiaAbilitatilor #SpecialOlympicsRomania.

Fă diferența!

Alege cum vrei să donezi

*donația va fi făcută recurent în fiecare lună

Sari la conținut