Primul Campionat Național de Patinaj Adaptat Special Olympics România s-a încheiat cu succes

Distribuie:

Primul Campionat Național de Patinaj Adaptat Special Olympics România s-a încheiat cu succes și acum putem povesti, liniștiți, despre cum a fost pentru noi și ce am mai aflat de la voi (participanți și public). Au fost două zile intense de competiție, cu multe emoții pentru toată lumea, pentru că întotdeauna prima ediție este mai grea, încerci să anticipezi totul dar cu siguranță rămân și momente care te surprind… :))

Pe 18 februarie 2020 ne-am reunit cu mic cu mare la patinoarul Cotroceni on Ice din AFI Palace, unii pentru a concura, alții pentru a-i susține pe BRAVI. Pe gheață au intrat 25 de tineri din București, Brașov, Galați și Timișoara, alături de antrenorii voluntari și de colegii noștri de la Fundația Motivation România. Farmecul evenimentului a venit din faptul că la competiție au putut asista și spectatori aflați întâmplător în mall, oameni care s-au bucurat să descopere niște tineri exuberanți și talentați. Cu avânt și curaj tinerii au trecut probele de slalom și viteză pe diferite distanțe, calificări și finale, fete și băieți și apoi au asistat, bucuroși, la premiere.

Colegi, prieteni, părinți și antrenori veniți din cele 5 orașe ale proiectului ”Speciali pe patine – Luăm viteză spre starea de bine!” (București, Brașov, Cluj-Napoca, Galați și Timișoara), au fost alături de sportivi chiar dacă nu au concurat în acea zi. Câțiva tineri au avut curajul să se înscrie și la competiția de patinaj și la cea de role. Iată câteva imagini de la patinaj, care surprind atmosfera din jurului acestui eveniment.

Miercuri 19 februarie ne-am reunit și mai mulți la sala de sport Elite din Sun Plazza, pentru competiția de role, unde s-au înscris 52 de tineri din cadrul programului ”Speciali pe patine – Luăm viteză spre starea de bine!”.  Ne-am bazat, din nou, pe inimoșii noștri prieteni de la Fundația Motivation să ne ajute în transportul, instalarea, supravegherea și buna desfășurare a competiției. Logistic, a fost un efort destul de mare căruia sperăm că i-am făcut față cu brio. Tinerii concurenți și-au depășit limitele și au evoluat mai bine ca la antrenamente, după cum ne-au spus antrenorii lor. S-au bucurat sincer de reușită, s-au felicitat, au plâns pentru eșec dar la final au dansat pe podiumul de priemiere pentru că fiecare dintre ei a simțiti că efortul le-a fost răsplătit.

Scoala de Patinaj EduSport a fost alături de BRAVI asigurând alături de Special Olympics România organizarea tehnică și arbitrajul și au oferit sportivilor jucării pufoase după fiecare cursă (și la competiția de patinaj și la cea de role). 

Pe parcursul celor 6-7 luni de antrenamente ne-au fost alături antrenori voluntari (despre ei am scris aici) și  16 parteneri locali implicați în proiect. Din Bucuresti/Ilfov – 6 parteneri: Asociația Down Plus, Asociația Sindrom Down București, Fundația Mână de lucru, Asociația Down Bucuresti, Asociatia Hoffnung România, Asociația Angel’s Down Friends. Din Cluj-Napoca – 4 parteneri: Centrul de zi „Sfanta Maria”, Asociația Down-Centrul Educațional Raluca, Asociația P.A.S, Asociația AGA Down. Din Galați – 4 parteneri: Asociația Fantasticii Down, Școala Specială Gimnazială „Constantin Pufan”, Fundația Sportului Gălățean, Școala nr. 28. Din Timișoara: Fundația de Abilitare „Speranța”, din Brașov: Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă. Tuturor acestora le mulțumim din suflet și îi așteptăm cu drag în proiectele Special Olympics România.

Înainte de a vă lăsa în compania altor fotografii de la competiția de role vrem să multumim tuturor voluntarilor și parintilor, fără de care primul Campionat Național de Patinaj Adaptat Special Olympics România nu ar fi putut avea loc! A fost #SuperWow!

(fotografiile din secțiunea Role sunt făcute de Damian Pavel Photography, căruia îi mulțumim!)

66 de sportivi Special Olympics din 5 orașe (București, Timișoara, Cluj, Brașov și Galați) s-au antrenat intens pe role și patine, alături de antrenori voluntari pentru a participa la primul Campionat Național de Patinaj al Special Olympics.

”Speciali pe patine – Luăm viteză spre starea de bine”, proiect derulat de Special Olympics România începând din luna iulie 2019 și finanțat prin programul „În stare de bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, a presupus crearea primului program de antrenamente și competiții din România pentru patinaj (role viteză, artistic și viteză gheață) pentru 66 de persoane cu dizabilități intelectuale din 5 orașe, crearea primului Ghid de Patinaj Adaptat, organizarea a 5 demonstrații locale în mijlocul comunităților și a primului Campionat Național Special Olympics de Patinaj pentru acest grup de beneficiari cu scopul de a demonstra abilitățile persoanelor cu dizabilități intelectuale, puterea transformatoare a sportului și beneficiile majore pe care le aduce asupra stării de sănătate. Ghidul de patinaj adaptat poate fi vizualizat si descărcat, gratuit, de aici: https://bit.ly/31RE7IY.

Proiectul ”Speciali pe patine – Luăm viteză spre starea de bine” este derulat de Special Olympics România și finanțat prin programul „În stare de bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

Pentru a găsi mai ușor informațiile despre proiect, folosiți haștagurile: #instaredebine #implicareafacediferenta #kaufland #fdsc #specialipepatine #specialolympicsromania

Fă diferența!

Alege cum vrei să donezi

*donația va fi făcută recurent în fiecare lună

Sari la conținut