Cristian Ispas

Director Național

Dacă nu ar fi prezent la interviurile de angajare, ai spune că este unul din colegii cu care împarți un loc la masă în bucătărie, faci o partidă de ping-pong sau joci un baschet în scaun cu rotile. Cristian Ispas este șeful nostru al celor de la Special Olympics (din 2003), dar și fondatorul (1995) și directorul general al Fundației Motivation. Pentru copiii salvați de la Tâncăbești începând cu 2003 de care are grijă Fundația Motivation chiar dacă au împlinit 18 ani – el este ”tatăl” mult dorit.

Inginer electrotehnist la bază, Cristi iubește sportul și de cele mai multe ori îl vezi îmbrăcat în trening și pe teren alături de sportivii Special Olympics România sau alături de cei în scaun rulant (l-am văzut chiar jucând baschet în scaun rulant). A jucat fotbal si iubește multe dintre sporturile cu mingea.

Crede că există un balans între ce faci și ce primești și crede în principiul ”Dăruind vei dobândi și tu!” (primul om in scaun rulant pe care l-a cunoscut in 1992, foarte bun prieten si astazi, Costică Brânzaru de la Topoloveni chiar a creat o organizație cu acest nume). Este un tip optimist, uneori prea optimist.

Nu-i place să vorbească de viața personală, dar nici nu face un secret din asta dacă îl întrebi. Ține foarte mult la corectitudine, la respectarea promisiunilor, ajunge întotdeauna înainte la întâlniri și-i pare rău că de prea multe ori a avut încredere în oameni care l-au dezamăgit.

Are două fiice, una de 34 de ani și una de 13 ani și și-ar dori să le poată insufla dragostea pentru tradițiile familiei, pentru locul in care s-a nascut si unde locuieste si acum.

Nu este exclus să-l vedeți în grădină plantând ceva, îngrijind copacii sau urmărind cu mare interes vreun film de-al lui Robert de Niro, al cărui fan este (film preferat – Once Upon a Time in America).