Mihai Arsenie

Coordonator Sportivi Lideri

Click here to change this text

Din octombrie 2020, Mihai Arsenie face parte din echipa Special Olympics Romania, în calitate de coordonator Sportivi Livideri.

La 32 de ani, Mihai Arsenie, tânărul cu Sindrom Down născut și crescut în Cluj-Napoca, a avut parte de o bună educație acasă și un bun mediu pentru dezvoltare în școlile clujene. A urmat Liceul Teologic Emanuel unde conducerea şcolii şi cadrele didactice şi-au asumat responsabilitatea de a-l primi. Mihai a urmat câteva cursuri de calificare în meserii precum web design, masaj, peisagistică și pizzar! Faptul că știe să folosească un computer și vorbește bine limba engleză îl ajută să se informeze și să comunice pe rețelele de socializare.

În vara anului 2014, în viața lui Mihai a intrat și televiziunea, prin inițiativa a doi producători de la TVR Cluj, Adrian Rosenberg si Ovidiu Damian. Emisiunea „Fără prejudecăți” este singura producţie media din Europa pentru care lucrează trei reporteri TV cu sindrom Down. Când a început să prezinte la televiziune, era de ani buni sportiv Special Olympics. Printre sporturile lui preferate sunt înotul și atletismul. A călătorit alături de  Special Olympics România la competiții și summit-uri de tineret în Belgia (ca sportiv la jocurile europene), Statele Unite ale Americii, Slovenia și Austria (ca lider de tineret), iar în țară a participat la traininguri la Cheile Grădiștei și Brașov. Se bucură de fiecare dată de participarea la competiții dar, pentru el, cele mai prețioase medalii sunt cele obținute la înot la campionatele europene de la Antwerp, Belgia.

Participarea la Jocurile Mondiale Special Olympics de la Los Angeles în calitate de tânăr lider, trainingurile și experiențele trăite, evenimentele organizate de-a lungul unui an la Cluj-Napoca și la Arad, l-au făcut să conștientizeze că persoanele cu și fără nevoi speciale pot învăța să lucreze împreună, construind punți de comunicare și acceptare.

În 2018 Mihai a fost speaker la TedX-Eroilor, împărtășind publicului larg experiența sa și convingându-i că ”Sindromul Down nu îl definește”. În 2019 Mihai a participat din partea Special Olympics România la Dublin, la un workshop internațional pentru dezvoltarea conceptului de leadership unificat!

La începutul anului 2020, impulsionat de dorința de a avea un loc de muncă, Mihai a urmat săptămânal un training de barista. Ca sportiv, s-a bucurat să spună prezent la antrenamentele de role din cadrul proiectului ”Speciali pe Patine – Luăm viteză spre starea de bine!”, organizat de Special Olympics România. O provocare deosebită a reprezentat participarea, alături de alți șapte tineri cu Sindrom Down, la reality-show-ul ”Down the Road – Aventura”, moderat de realizatorul TV Mircea Radu.

 

Lasa un comentariu