Ștefan Popa

Responsabil Activarea Tinerilor

Ștefan cunoaște spiritul incluziunii de la primul contact cu Motivation in 2015 când a fost voluntar în cadrul atelierului de terapie prin artă. Acum el este noul coleg Special Olympics unde se ocupă de programele de tineret. Absolvent al Liceului de Arte Plastice ”Nicolae Tonitza” din București, secția scenografie, acesta este o fire creativă si analitică deopotrivă. Ștefan face voluntariat de când se știe și crede că implicarea în comunitate este un lucru foarte important pentru tineri. El a reușit să acumuleze peste 2000 de ore de voluntariat în domenii precum dezvoltarea inteligenței emotionale la tineri, educația civică, formarea de lideri de tineret și consilierea tinerilor la risc de abandon școlar.

 În 2018 Ștefan a avut oportunitatea să studieze un an în Statele Unite ale Americii prin programul de burse Future Leaders Exchange Program, program international adresat liceenilor și finanțat de Departamentul de Stat al SUA. Despre această experiență Ștefan spune că ”a fost una extrem de benefică pentru dezvoltarea mea personală și ca lider. Am avut ocazia să interacționez cu oameni diverși, am fost expus la diferite culturi și tradiții, lucruri care mă fac o persoană mai deschisă și incluzivă. Tot în SUA am descoperit importanța educației civice pentru tineri, lucru ce sper să pot aduce pentru tinerii din România.” În primul an de la întoarcerea sa în România, Ștefan a înființat proiectul YES! (Youth Engagement in Society) Camp, proiect de educație civică și formare de lideri de tineret la nivelul comunităților locale. 

 Ștefan este pasionat de teatru, artă și știinte politice, deși, peste toate acestea, el este pasionat de drepturile omului. El speră la o lume mai justă, incluzivă și pașnică și se implică activ în societatea civilă românească.

Lasa un comentariu