Allow the Bond

Proiectul are ca protagoniste două tinere lider Special Olympics cu și fără dizabilități. Împreună, ele vor construi o serie de activități sportive, școlare și recreative, cu scopul de a promova valorile unei generații unificate. Liceenii care vor participa la workshop-uri cu privire la incluziunea persoanelor cu dizabilități vor avea misiunea de a răspândi mai departe aceste informații, astfel încât să se creeze un efect de bulgăr care să adune cât mai mulți tineri sub umbrela generației unificate. Tinerii vor interacționa și în timpul liber, fie prin intermediul unor activități sportive, fie prin organizarea unor așa-zise „zile distractive”.

Elementul inovator al acestui proiect este libertatea care le este acordată tinerelor de a-și construi propriile activități, bineînțeles beneficiind de tot sprijinul necesar și mentoratul reprezentanților Special Olympics România. Liceeni și sportivi Special Olympics își vor plănui ieșiri la film, în parc, la o pizza, vor organiza workshop-uri în cadrul cărora să-și învețe colegii și prietenii cum să prevină acțiunile de bullying (hărțuire la școală), vor face sport sau vor participa împreună la petreceri cu ocazia zilelor de naștere.

Până la sfârșitul lunii decembrie 2017 vor fi organizate 2 workshopuri cu liceeni, 3 evenimente de sport unificat și 3 așa-zise ”zile distractive”. Generația unificată va coopta cel puțin alți 70 de tineri cu și fără dizabilități și 5 profesori și reprezentanți de ONG-uri.

Proiectul este finanțat de Special Olympics Europa-Eurasia prin Erasmus+.

Fă diferența!

Alege cum vrei să donezi

*donația va fi făcută recurent în fiecare lună

Sari la conținut