Angajare

Angajați, NU Asistați!

Începând cu 1 noiembrie 2019, Fundatia Special Olympics din România implementează proiectul ”Angajați, NU Asistați!”, printr-o finanțare de la ING Tech România (hub-ul global de tehnologie al grupului ING), în cadrul programului Shift Vieți. Proiectul își propune să crească șansele de angajare ale persoanelor adulte, cu Sindrom Down (SD), de pe teritoriul României, în 12 orașe din țară.

Pe de o parte, 120 de persoane cu Sindrom Down vor învața cum să își caute un loc de muncă, să comunice cu posibilii angajatori, să se prezinte la interviul de angajare, să se integreze la noul loc de muncă și să relaționeze cu colegii și managerii.

Pe de altă parte, angajatorii vor fi conștientizați  în legătură cu faptul că persoanele cu Sindrom Down pot fi angajate dacă mediul de lucru este adaptat specificului si abilităților lor.

Una din direcțiile importante ale proiectului este dezvoltarea unei platforme on-line cu informații utile pentru cele trei categorii de persoane implicate: beneficiari, aparținători, angajatori (inclusiv CV-uri video ale candidaților cu SD). Componenta dedicată persoanelor cu Sindrom Down este adaptată nivelului de înțelegere al acestora (Easy Reading). În același sens, va fi documentat și redactat primul Ghid de angajare a Persoanelor cu Sindrom Down din România.

Ghidul se va lansa în cadrul Forumului Național ”Angajați, NU Asistați!”. Evenimentul va aduce împreună persoane cu Sindrom Down, aparținători, manageri și experți HR, ONG-uri și traineri. Forumul va fi apoi replicat la scară mică în alte 12 orașe, prin organizarea de workshop-uri cu angajatori locali, specialiști și persoane cu Sindrom Down din comunitate (identificare de aptitudini, pregătire pentru interviu, managementul stress-ului etc).

Fă diferența!

Alege cum vrei să donezi

*donația va fi făcută recurent în fiecare lună

Sari la conținut