Caută
Caută
Close this search box.

Dezvoltarea de abilitati motorii la persoane cu Sindrom Down

Etapa esențială spre o viața independentă

Proiectul ”Dezvoltarea de abilități motorii la persoane cu Sindrom Down- etapă esențială spre o viață independent este finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România, cu suma de 234.856,16 Euro. Activitățile proiectului se implementează în 6 orașe (București Brașov, Cluj, Craiova, Iași, Târgoviște) și în Valea Jiului, în perioada 1 aprilie 2014 – 31 martie 2016.

Scopul acestui proiect este de a crea și aplica un program de Inițiere Motrică Timpurie în cadrul unui grup pentru copii cu sindrom Down și a crește gradul de interacțiune socială și dobândire de abilități de viață independentă prin intermediul unui sistem de antrenamente și competiții sportive unificate pentru copii și tineri cu și fără sindrom Down.

Principalele activități sunt:
1. Dotarea unor Centre Regionale și a unor săli de sport cu echipamente specifice
2. Organizarea de seminarii de instruire pentru specialiști, antrenori, studenți, membri de familie ai copiilor și tinerilor cu Sindrom Down
3. Organizarea unei vizite a specialiștilor români în Islanda și a unei vizite a specialiștilor islandezi în România.
4. Crearea unui model de program pentru Inițiere Motrica Timpurie; participarea a 150 de copii cu vârste între 2 și 8 ani la antrenamente și competiții pentru Inițiere Motrică Timpurie
5. Organizarea de antrenamente și competiții de Gimnastică Unificată pentru 350 de copii și tineri (175 de beneficiari cu Sindrom Down și 175 de beneficiari fără dizabilități)
6. Implementarea programului Participă! în 14 școli de masă din cele 7 orașe în vederea creșterii gradului de conștientizare în rândul copiilor și tinerilor fără dizabilități cu privire la problematica persoanelor cu dizabilități.
7. Promovarea proiectului

Partenerul Fundației Special Olympics România este Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport din București.

Pentru informații oficiale despre granturile SEE şi norvegiene, accesați www.eeagrants.org.

Beneficiarii direcți ai proiectului sunt:

150

copii cu Sindrom Down

având vârstele cuprinse între 2 și 8 ani

175

adolescenți și tineri cu sindrom Down

cu vârstele cuprinse între 8 și 25 de ani

175

adolescenți și tineri fară dizabilități

cu vârstele cuprinse între 8 și 25 de ani

Sari la conținut