Educatie

Home / Programe / Educatie

Educatie

Special Olympics încurajează incluziunea socială și implicarea activă a elevilor și profesorilor din școlile din România. Prin intermediul parteneriatelor cu aceste școli, aducem sportul și beneficiile acestuia mai aproape viața comunității, cu și pentru persoanele cu dizabilități intelectuale.

Participa!

Manualul „Participă!” vorbeşte despre lumea învingătorilor speciali şi este o poartă prin care tinerii pot să descopere o cale spre o societate mai bună pentru noi toţi.

» mai multe detalii

Project Unify

Persoane cu și fără dizabilități schimbă lucrurile într-o singură echipă. Punctul de plecare este unul simplu: jocul împreună creează prietenii și înțelegere. Jocul unificat este la fel de simplu ca o invitație la joacă pentru cineva care nu este ca tine.

» mai multe detalii

Sportivi lideri

Programul Sportivi Lideri urmărește dezvoltarea abilităților de comunicare ale sportivilor Special Olympics şi stimularea acestora în exprimarea propriilor idei. Mai mult decât atât, se doreşte implicarea lor în procesul luării deciziilor şi stabilirii unei strategii de implementare a diferitelor programe. Astfel, ei pot deveni membri în Consiliul Director, antrenori, voluntari, oficiali, ajungând ca uneori să joace chiar rolul de reporteri.

» mai multe detalii

Reteaua de sprijn familial

Programul porneşte de la premisa că membrii familiilor sportivilor sunt foarte valoroşi şi pot juca un rol important în dezvoltarea mişcării Special Olympics. Atunci când părinţii află că au un copil cu dizabilitate intelectuală îşi pun întrebări legate de felul cum va creşte copilul lor, ce va face el, cum se va integra în societate, cum va fi privit de ceilalţi.

» mai multe detalii

Click here to change this text