iLead – Special Needs Athletes Leadership Initiative

Proiectul iLead – Special Needs Athletes Leadership se derulează pe o perioadă de 12 luni și urmărește implicarea activă a elevilor cu dizabilități intelectuale și a celor fără dizabilități ca parteneri cu drepturi egale în viața comunității. În cadrul proiectului, persoanele cu dizabilități intelectuale își consolidează abilitățile de lider în calitate de ambasadori ai semenilor lor, de educatori și de antrenori.

Vom lucra cu trei categorii de oameni: sportivi cu dizabilități intelectuale, persoane fără dizabilități și profesori.

50 de sportivi cu dizabilități intelectuale vor dobândi o voce puternică în cadrul comunităților, astfel:

  • Sportivi ambasadori – prin cursuri specializate de vorbire în public, persoanele cu dizabilități intelectuale se pot auto-reprezenta, pot reprezenta alți Special Olympics în calitate de ambasadori și vor dobândi noi abilități de comunicare, crescându-și astfel încrederea în sine.
  • Sportivi educatori – persoane cu dizabilități intelectuale, pregătite să vorbească în public, vor participa la ore în cadrul școlilor de masă și vor discuta despre importanța incluziiunii sociale. În acest sens, vor avea loc diferite activități educative și lecții deschise, pe baza materialelor furnizate de Special Olympics.
  • Sportivi antrenori – persoanele cu dizabilități intelectuale care participă la competiții și programe de pregătire sportive au deja pregătirea tehnică pentru a face exerciții corespunzătoare abilităților, vârstei și stării lor de sănătate. Acestea vor fi instruite să fie antrenori asistenți și vor putea pregăti sportivi mai mici cu dizabilități intelectuale din comunitățile lor.

960 de elevi fără dizabilități intelectuale din 12 școli de masă vor primi informații privind beneficiile incluziunii sociale a persoanelor defavorizate cu ajutorul unui manual special, care conține 4 lecții. Acești elevi vor avea ocazia să cunoască și să lucreze împreună cu persoane cu dizabilități intelectuale, devenind vectori de incluziune și modele de urmat în școlile și comunitățile din care fac parte.

48 de profesori (care, de cele mai multe ori, nu au instrumentele necesare pentru înțelegerea persoanelor cu dizabilități intelectuale) vor participa la formări specializate, prin care le vom pune la dispoziție le vor oferi informații, bune practici și materiale educaționale.

Proiectul este finanțat de Adobe Foundation.

Fă diferența!

Alege cum vrei să donezi

*donația va fi făcută recurent în fiecare lună

Sari la conținut