Mobile for Good

„Mobile for Good” este un program inițiat de Vodafone Group Foundation care a fost preluat si dezvoltat de Fundatiile Vodafone din mai multe tari. In Romania, Fundația Vodafone a lansat 3 proiecte pilot pentru o perioada de un an, având ca beneficiari persoanele cu diabet, vârstnicii asistați la domiciliu si sportivii cu dizabilități intelectuale.

„Mobile for Good” este cel mai amplu program din Romania care folosește tehnologiile mobile pentru a îmbunătăți viața persoanelor dezavantajate sau a celor cu probleme de sănătate.

Proiectul dezvoltat pentru sportivii cu dizabilități intelectuale are ca scop îmbunătățirea stării de sănătate si a condiției fizice a sportivilor Special Olympics, cu scopul de a le creste performantele sportive si a integrării lor sociale. In prezent, sportivii cu dizabilități primesc o varietate de servicii de sănătate prin consultațiile si recomandările ce se efectuează gratuit, de către specialiști voluntari cu ocazia competițiilor sportive. Numeroase afecțiuni cu un grad ridicat de severitate sunt descoperite la aceste evaluări, pentru prima data.  Recomandările sportivilor sunt scrise pe formulare de hârtie sau transmise verbal si de cele mai multe ori aceste recomandări se pierd. Consecința acestui fapt este că de cele mai multe ori sportivii nu ajung sa fie văzuți de specialiști, sau nu ajung la persoanele în măsură să se ocupe de aceste aspecte. Special Olympics își propune să îmbunătățească monitorizarea ulterioară a sportivilor participanți la evaluările Sportivi Sănătoși.

Evidența tuturor datelor, este în prezent disponibilă doar pentru Special Olympics. În acest sens sportivii, părinții sau tutorii legali nu au acces la aceste informații și  astfel nu sunt la curent cu eventualele recomandări din fișele sportivilor. În acest context Special Olympics nu are posibilitatea să informeze familiile vis-a-vis de prezența unor afecțiuni cu risc ridicat.

Atingerea acestui obiectiv, prin folosirea telefoanelor mobile, ar însemna un real progres în ceea ce privește îmbunătățirea calității vieții sportivilor noștri prin menținerea unei stări optime de sănătate. Astfel, sportivii pot fi înștiințați telefonic, prin intermediul unui șir de sms-uri, în legătură cu recomandările pe care aceștia trebuie să le ia în considerare.

Fiecare răspuns din partea sportivului poate genera un set ulterior de mesaje, în funcție de răspunsurile sportivilor. Prin această metodă putem obține informații relevante în legătură cu modul în care se aplică recomandările specialiștilor.

Acest program ne  permite să urmărim pentru prima oară, evoluția sportivilor din perspectiva recomandărilor de sănătate, și să identificăm următorii parametri:

  • numărul sportivilor recomandați
  • numărul sportivilor cu recomandări multiple la aceeași disciplină de evaluare
  • numărul sportivilor cu recomandări multiple la discipline diferite
  • sportivii cu numărul cel mai mare de recomandări
  • modelul de recomandare în interiorul  disciplinelor  și conexiunile între acestea

Mai multe informații sunt disponibile pe pagina Mobile for Good de pe site-ul Fundației Vodafone.

Fă diferența!

Alege cum vrei să donezi

*donația va fi făcută recurent în fiecare lună

Sari la conținut