Project Unify

Ce este Project Unify?

Persoane cu și fără dizabilități schimbă lucrurile într-o singură echipă. Punctul de plecare este unul simplu: jocul împreună creează prietenii și înțelegere. Jocul unificat este la fel de simplu ca o invitație la joacă pentru cineva care nu este ca tine.

Unified Youth

Schimbarea se face de la școală.

Tineri fără dizabilități creează și implementează proiecte de incluziune socială în școlile de masă și nu numai, împreună cu parteneri cu dizabilități.

Astfel, iau naștere prietenii și în afara mediului educațional, iar persoanele cu dizabilități intelectuale devin mai încrezătoare în forțele proprii și agenți ai schimbării în comunitatea din care fac parte.

Unified Sports

Sportul Unificat este o inițiativă Special Olympics la nivel mondial, prin care persoane cu și fără dizabilități intelectuale alcătuiesc echipe sportive mixte, concurând împreună pe teren.

În România, Special Olympics organizează competiții de fotbal și baschet unificat.

Sportul unificat este, însă, și o ocazie de a ne alătura unor competiții și evenimente sportive de masă.

Faci echipă cu noi?

Participă!

Manualul ”Participă!” vorbește despre o lume a învingătorilor și este o poartă prin care tinerii pot descoperi o cale spre o societate mai bună.

Manualul se distribuie gratuit profesorilor din școlile de masă și este special conceput pentru elevii fără dizabilități, care învață, astfel, despre principii precum toleranța, respectul și incluziunea.

Programul ”Participă!” este un program educativ care, în baza protocolului semnat cu MinisterulEducației și Cercetării, a fost implementat în școli din toate județele țării încă din anul 2004.

Fă diferența!

Alege cum vrei să donezi

*donația va fi făcută recurent în fiecare lună