Sanatate

Home / Programe / Sanatate

Health cu Golisano

Sănătatea sportivilor noștri este vitală pentru noi, pentru ca aceștia să poată concura în competiții și să se bucure din plin de beneficiile sportului. Copiii și adulții cu dizabilități intelectuale care participă în mișcarea Special Olympics au o stare fizică mai bună și abilități motorii ridicate.

Healthy_Comunities
Made possible by Golisano Foundation

Special Olympics România s-a aflat printre primele programe care au implementat inițiativa Healthy Communities (Comunități Sănătoase), dupa 8 țări din lume și 6 state din SUA.
Prin intermediul acestui program ne dorim extinderea impactului, a relevanței și sustenabilității programului Sportivi Sănătoși la nivel național.

Printre cele patru direcții de lucru ale inițiativei „Comunități Sănătoase” se regăsesc parteneriatele prin intermediul cărora ne-am propus sa stimulam colaborarea între actori sociali la nivel local în beneficiul sportivilor cu dizabilități intelectuale. Am initiat parteneriate cu diferite institutii si organizații atat la nivel național cât și local (furnizori de servicii de sănătate, guvern, ONG-uri, universități, asociații profesionale etc)  care să ne sprijine în vederea facilitării furnizării de servicii medicale persoanelor cu dizabilități intelectuale, atât în cadrul evenimentelor „Sportivi Sănatoși”, cât și pe tot parcursul anului la nivel de comunitate.

Extensia programului „Comunități Sănătoase”

În urma succesului inițiativei pilot „Comunități Sănătoase”, programul a fost lansat în 2014 pentru a încuraja birourile Special Olympics din întreaga lume să adopte această abordare față de sănătatea sportivilor, fiind recunoscute pentru aceste eforturi. Scopul este acela de a crește accesul la servicii de sănătate și de a îmbunătăți viața persoanelor cu dizabilități intelectuale.

Accentul proiectului este pus pe Parteneriate pentru Monitorizarea Sănătății: ne dorim să creștem accesul la servicii de sănătate de calitate pentru sportivii noștri din regiunile selectate pentru acest proiect, în special în trei mari orașe și zonele înconjurătoare (Cluj-Napoca, Mureș și Baia Mare). De asemenea, ne dorim ca beneficiarii noștri să fie monitorizați post-evaluare pentru a fi în permanență la curent cu evoluția stării de sănătate și dincolo de evaluările medicale.

Special Olympics Healthy Athletes®

Special Olympics Healthy Athletes® (Sportivi Sănătoși) este un program destinat îmbunătățirii stării de sănătate și condiției fizice a sportivilor Special Olympics, cu efect în creșterea performanțelor sportive și a integrării lor sociale.

Sportivii noștri primesc o varietate de servicii de sănătate prin consultațiile și recomandările ce se efectuează de către specialiști voluntari, cu ocazia competițiilor sportive Special Olympics.

Mobile for Good

„Mobile for Good” este un program inițiat de Vodafone Group Foundation care a fost preluat si dezvoltat de Fundatiile Vodafone din mai multe tari. In Romania, Fundația Vodafone a lansat 3 proiecte pilot pentru o perioada de un an, având ca beneficiari persoanele cu diabet, vârstnicii asistați la domiciliu si sportivii cu dizabilități intelectuale.