Programul SOfit presupune o abordare unificată a stării de bine. În cadrul acestui program, sportivi și partenerii lor (părinți, însoțitori sau prieteni fără dizabilități) sunt ghidați, educați și încurajați să mențină un stil de viață sănătos prin creșterea nivelului de activități fizice și prin îmbunătățirea comportamentului nutrițional.

Obiectivele SOfit

  1. Să ajute persoanele cu și fără dizabilități să mențină un stil de viață sănătos prin creșterea activității fizice și prin îmbunătățirea comportamentului nutrițional zilnic;
  2. Să crească nivelul de informare a participanților cu privire la exercițiile fizice, nutriție, pregătirea meselor nutritive și cumpărarea de alimente nutritive;
  3. Să ofere participanților experiența unei implicări sociale mai mare și a unei mai bune gestionari a emoțiilor, ca produs colateral al caracterului incluziv al acestui program.
  4. Să pregătească 12 sportivi pentru a deveni traineri în materie de sănătate și fitness, pentru a crea un model de urmat de către alte persoane cu dizabilități intelectuale.

Fundația Special Olympics din România implementează acest program în Ploiești, Piatra-Neamț, Baia Mare, Oradea, Arad, Sibiu și va avea sprijinul partenerilor locali din aceste orașe, care se adaugă celor din ediția anterioară a proiectului (București și Ilfov, Cluj-Napoca, Reșița și Petroșani).
Până la 31 decembrie 2017 vom implica:

  • 100 de sportivi
  • 72 de membri ai familiei și parteneri
  • 29 de voluntari
  • 10 antrenori
  • 10 specialiști/traineri
  • 2 sportivi lideri – traineri

CONTACT

Emilia Ispas – Manager proiect
e.ispas@specialolympics.ro