Speciali pe patine – Luăm viteză spre starea de bine

Speciali pe patine – Luăm viteză spre starea de bine – este noul proiect al Special Olympics România.  Până în luna februarie, 54 de sportivi Special Olympics din 5 orașe (București, Timișoara, Cluj, Brașov și Galați) se vor antrena intens pe role și patine. Proiectul este derulat de Special Olympics România și finanțat prin programul „În stare de bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

Proiectul presupune crearea primului program de antrenamente și competiții din România pentru patinaj (role viteză, artistic și viteză gheață) pentru 54 de persoane cu dizabilități intelectuale din 5 orașe, crearea primului Ghid de Patinaj Adaptat, organizarea a 5 demonstrații locale în mijlocul comunităților și a primului Campionat Național Special Olympics de Patinaj pentru acest grup de beneficiari cu scopul de a demonstra abilitățile persoanelor cu dizabilități intelectuale, puterea transformatoare a sportului și beneficiile majore pe care le aduce asupra stării de sănătate.

Beneficiarii indirecți sunt 418 antrenori, membri de familie, voluntari (studenți, elevi de liceu, profesori de sport), membri ai comunităților. Antrenorii sunt persoane care au pregătirea necesară pentru a conduce activitățile sportive specifice (antrenamentele de role/patinaj) adaptate persoanelor cu dizabilități intelectuale. Acestora li se adaugă membri de familie ai tinerilor, o resursă valoroasă. În plus, ei au șansa de a vedea evoluția acestora, de a se bucura împreună. Voluntarii sunt și ei un pion important în organizarea activităților: acordă suport în desfășurarea antrenamentelor/competițiilor,având și oportunitatea de a învăța din interacțiunea cu persoanele cu dizabilități intelectuale. Membrii comunităților iau parte la demonstrații/concursuri, aflând despre abilitățile persoanelor cu dizabilități intelectuale, manifestându-și sprijinul față de această categorie.

#instaredebine #implicareafacediferenta #kaufland #fdsc #specialipepatine #specialolympicsromania

Fă diferența!

Alege cum vrei să donezi

*donația va fi făcută recurent în fiecare lună

Sari la conținut