Sport

Home / Programe / Sport

Sport

Mișcarea, dezvoltarea abilităților motorii și creșterea încrederii în sine – toate acestea fac parte din viața unui sportiv Special Olympics. Oferim programe de pregătire și competiții sportive la 12 discipline olimpice pentru persoane cu dizabilități intelectuale de toate vârstele.

Campionat de Fitness și Zâmbete

“Campionatul de Fitness și Zâmbete”, finanțat de Fundaţia Globalworth reprezintă prima soluție digitală care facilitează sportul de la distanță pentru copii și tineri cu dizabilități fizice și intelectuale din centre de plasament și rezidențiale.

 Ce presupune această soluție digitală?

 Soluția dezvoltată se bazează pe un mix de tehnologii, astfel încât să ajute comunicarea și sportul la distanță

  • Fiecare centru este dotat cu un kit de comunicare de tip videoconferință, compatibil cu majoritatea platformelor utilizate în prezent (zoom, microsoft teams, google meet, live facebook)
  • Sesiunile de antrenament live beneficiază de o experiență vizuală si auditivă biderecțională datorată echipamentelor: display cu diagonală mare, cameră video integrată de ultimă generație, sistem de sonorizare performant și laptop cu conexiune la internet

Cu ajutorul acestei tehnologii, peste 350 de copii vor participa la exerciții de fitness, concursuri online, vor învăța să facă mișcări corecte și vor interacționa de la distanță atât cu antrenorul virtual, cât și cu alți copii din alte centre de plasament și sociale.

Centrele rezidențiale și de plasament în care a fost implementă soluția digitală de sport sunt:

  1. Centrul de Servicii Multifuncționale pentru Copilul Aflat în Dificultate, Gura Humorului, Jud. Suceava.
  2. Centrul Școlar de Educație Incluzivă “Sfânta Filofteia”, Ștefănești, jud. Arges
  3. Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Nevoi Speciale Târgu-Jiu, Jud. Gorj
  4. Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Băbeni, Jud. Valcea
  5. Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Alexandru Roșca” Piatra Neamț, Jud. Neamț
  6. Centrul de Pedagogie Curativă Simeria, Jud. Hunedoara

Prin proiectul “Campionatul de Fitness și Zâmbete”, pe lângă antrenamentele săptămânale se vor organiza și competiții virtuale de fitness în care copiii vor putea să fie evaluați în timp real de arbitri.

Toți cei 100 de kinetoterapeuți și îngrijitori vor beneficia de sesiuni de formare de la distanță pentru a putea înțelege etapele proiectului, dar și modul de lucru cu materialele și dotările puse la dispoziție de Fundația Special Olympics din România prin finanțarea de la Fundația Globalworth.

 

Sportivi Tineri

Ideea programului Sportivi Tineri (Young AthletesTM) a pornit de la dorinţa exprimată a unor părinţi ca şi copiii lor cu dizabilităţi intelectuale, având vârste sub 8 ani, să fie implicaţi în activităţi Special Olympics.

» mai multe detalii

Integrarea sociala prin sport a persoanelor cu dizabilitati intelectuale

Proiectul își propune să ofere acces la programele sportive ale FSOR unui număr de 2.934 de copii și adulți cu dizabilități intelectuale din toată țara facilitând integrarea lor în societate.

« mai multe detalii

Dezvoltarea de abilitati motorii la persoane cu Sindrom Down

Scopul acestui proiect este de a crea și aplica un program de Inițiere Motrică Timpurie în cadrul unui grup pentru copii cu sindrom Down și a crește gradul de interacțiune socială și dobândire de abilități de viață independentă prin intermediul unui sistem de antrenamente și competiții sportive unificate pentru copii și tineri cu și fără sindrom Down.

« mai multe detalii

Educatie fizica si sport adaptat

« Educație Fizică și Sport Adaptat » este un program internațional ce își propune următoarele introducerea programelor Special Olympics (SO) în universități cu specific de educație fizică și sport, kinetoterapie sau motricitate specială, prin includerea unor cursuri de educație fizică și sport adaptat pentru persoane cu dizabilități intelectuale în programa universitară

« mai multe detalii