Sport

Acasa / Programe / Sport

Sport

Mișcarea, dezvoltarea abilităților motorii și creșterea încrederii în sine – toate acestea fac parte din viața unui sportiv Special Olympics. Oferim programe de pregătire și competiții sportive la 12 discipline olimpice pentru persoane cu dizabilități intelectuale de toate vârstele.

Sportivi Tineri

Ideea programului Sportivi Tineri (Young AthletesTM) a pornit de la dorinţa exprimată a unor părinţi ca şi copiii lor cu dizabilităţi intelectuale, având vârste sub 8 ani, să fie implicaţi în activităţi Special Olympics.

» mai multe detalii

Integrarea sociala prin sport a persoanelor cu dizabilitati intelectuale

Proiectul își propune să ofere acces la programele sportive ale FSOR unui număr de 2.934 de copii și adulți cu dizabilități intelectuale din toată țara facilitând integrarea lor în societate.

« mai multe detalii

Dezvoltarea de abilitati motorii la persoane cu Sindrom Down

Scopul acestui proiect este de a crea și aplica un program de Inițiere Motrică Timpurie în cadrul unui grup pentru copii cu sindrom Down și a crește gradul de interacțiune socială și dobândire de abilități de viață independentă prin intermediul unui sistem de antrenamente și competiții sportive unificate pentru copii și tineri cu și fără sindrom Down.

« mai multe detalii

Educatie fizica si sport adaptat

« Educație Fizică și Sport Adaptat » este un program internațional ce își propune următoarele introducerea programelor Special Olympics (SO) în universități cu specific de educație fizică și sport, kinetoterapie sau motricitate specială, prin includerea unor cursuri de educație fizică și sport adaptat pentru persoane cu dizabilități intelectuale în programa universitară

« mai multe detalii