Sportivi lideri

Programul Sportivi Lideri urmărește dezvoltarea abilităților de comunicare ale sportivilor Special Olympics şi stimularea acestora în exprimarea propriilor idei. Mai mult decât atât, se doreşte implicarea lor în procesul luării deciziilor şi stabilirii unei strategii de implementare a diferitelor programe. Astfel, ei pot deveni membri în Consiliul Director, antrenori, voluntari, oficiali, ajungând ca uneori să joace chiar rolul de reporteri.

Programul urmăreşte selectarea acelor sportivi Special Olympics cărora le place să vorbească în faţa unui public, care se pot exprima uşor şi care, prin atitudinea lor mobilizatoare, pot deveni exemple pentru alţi sportivi. Dupa ce sunt selectaţi, ei participă la seminarii care îi ajută să descopere noi abilităţi şi să şi le dezvolte pe cele deja existente.

Mesageri Globali Special Olympics – e o componentă a programului Sportivi Lideri

În cadrul acesteia  Ioana Ciobanu a fost aleasă Mesager Global Internaţional, calitate în care a reprezentat Europa/Eurasia timp de aproape 3 ani la diverse evenimente: s-a întâlnit la Washington cu membri ai Congresului Statelor Unite, a participat la Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics 2007 organizate în Shanghai, China şi la Jocurile Mondiale de Iarnă, Boise, SUA, 2009 – unde a întâlnit-o pe Nadia Comăneci şi a avut şansa să înveţe să patineze alături de Bart Conner; a ţinut numeroase discursuri despre importanţa mişcării Special Olympics şi a sportului pentru persoane cu dizabilităţi intelectuale: la Tallinn şi Bucureşti în faţa a peste 100 de reprezentanţi din peste 50 de ţări, la Parlamentul European în prezenţa Vice-Preşedintelui şi a Comisarului pentru Educaţie, la Primăria Oraşului Karlsruhe, Germania, la ceremoniile de deschidere ale Jocurilor Naţionale Special Olympics România.

Fă diferența!

Alege cum vrei să donezi

*donația va fi făcută recurent în fiecare lună

Sari la conținut