Sportul modelează viețile persoanelor cu dizabilități intelectuale

Proiectul Sportul modelează viețile persoanelor cu dizabilități intelectuale are drept scop formarea unui grup de 20 de persoane cu dizabilități intelectuale și a 40 de părinți și/sau specialiști mentori din 15 organizații din 15 județe care să ofere informații și training pentru 400 de persoane cu dizabilități intelectuale și membri ai familiilor din comunitățile din care aceștia fac parte in vederea conștientizării importanței menținerii unui stil de viață sănătos, a prevenției și a practicării sportului.

Obiectivele proiectului:

• Instruirea unui grup de 20 de PDI și a 40 de părinți și/sau specialiști din 15 organizații nonguvernamentale din 15 județe cu privire la metode de abordare și de predare despre un stil de viață sănătos, nutriție, tehnici de relaxare și fitness în cadrul unui Forum al Sportivilor Lideri și al Familiilor Special Olympics, grup care mai apoi va disemina informațiile în comunitățile din care aceștia fac parte.

• Facilitarea accesului la informații/training pe teme legate de starea generală de sănătate, nutriție, tehnici de relaxare și antrenamente de fitness, adaptate nivelului de înțelegere al PDI, pentru 400 de PDI, membri ai familiilor lor și specialiști din 15 județe, oferind materiale și echipamente necesare desfășurării acestor activități.

• Organizarea a 15 evenimente sportive, organizate în 15 județe, coordonate de Sportivi Lideri cu Dizabilități Intelectuale în parteneriat cu mentorii lor (membri ai familiilor, specialiști și voluntari) la care să participe cel putin 400 PDI, membri ai famililor și specialiști.

Proiectul este finanțat de Servier. Servier este o companie farmaceutică internațională condusă de o fundație non-profit cu sediul central la Suresnes (Franța). Cu o prezență internațională în 148 de țări și o cifră de afaceri anuală de 4 miliarde euro în 2016, Servier angajează 21 000 de oameni în întreaga lume. Creșterea companiei provine din căutarea constantă a inovației în cinci arii de excelență: boli cardiovasculare, diabet, cancere, boli imuno-inflamatorii, și boli neurodegenerative. Fiind complet independent, Grupul Servier reinvestește 25% din cifra sa de afaceri în cercetare și dezvoltare și își utilizează întregul profit pentru susținerea creșterii.
Vizitati site-ul companiei: Servier

Fă diferența!

Alege cum vrei să donezi

*donația va fi făcută recurent în fiecare lună

Sari la conținut