Programul Health Impact Grant continuă și anul acesta pentru Special Olympics România!

Distribuie:

Sportivi și parteneri din 5 organizații locale din județele Botoșani, Bacău, Brașov, Galați și Iași au fost implicați în programul Sportivi Sănătoși în anul 2022. Aceștia au ținut sesiuni de fitness săptămânale, urmărindu-și progresul prin măsurarea greutății și a tensiunii la fiecare sesiune.

Un număr de 56 de sportivi au fost evaluați la diciplinele Special Smiles, Healthy Hearing și Strong Minds la Tabăra de Pregătire pentru Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics, de la Berlin 2023 și la Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Sfânta Filofteia” (Argeș). Trei Mesageri de Sănătate au făcut prezentări în fața colegilor, dându-le sfaturi despre mișcare, alimentație și hidratare.

Anul acesta continuăm să lucrăm cu 3 dintre organizațiile de anul trecut, însă 3 noi organizații din județele Prahova, Neamț și București ni se alătură. Aceștia vor ține sesiuni de fitness săptămânale și își vor măsura evoluția pe parcursul acestui an. Următorii Mesageri de Sănătate vor fi instruiți pentru a servi drept lideri în sănătate și bunăstare, educatori, susținători și modele, în cadrul comunităților Special Olympics și în comunitate în general. De asemenea, plănuim să organizăm evaluări la disciplinele Special Smiles*, Healthy Hearing**, Strong Minds*** si Health Promotion**** în județul Neamț în toamna acestui an.

*Disciplina Special Smiles/Zâmbete Speciale oferă informații complete despre îngrijirea sănătății orale, inclusiv evaluări dentare gratuite și instrucțiuni despre tehnicile corecte de periaj și folosire a aței dentare.

**Disciplina Healthy Hearing/Auz Sănătos oferă examinări complete ale auzului și recomandări de urmărit. Principalele obiective ale acestui program sunt de a informa sportivii, părinții/îngrijitorii/aparținătorii și antrenorii, cu privire la detectarea posibilelor probleme de ureche și auz, și promovarea necesității unor controale regulate ale urechii și auzului.

***Strong Minds/Minți Sănătoase este o activitate de invățare interactivă axată pe dezvoltarea abilităților de adaptare și strategiilor active pentru menținerea bunăstării emoționale în condiții de stres, cum ar fi: eliberarea stresului și conectarea cu ceilalți.

****Health Promotion/Promovarea Sănătății este o disciplină ce se concentrează pe o viață sănătoasă, pe alegeri sănătoase și pe probleme de sănătate specifice. Pe lângă activitățile educative pentru sănătate, se oferă evaluări pentru densitatea osoasă, tensiunea arterială și indicele de masă corporală. Obiectivele disciplinei includ încurajarea comportamentelor sănătoase și îmbunătățirea autoeficacității și abilităților de advocacy.

?Special Olympics Romania implementează proiectul „Health Impact Grant”, finanțat de Fundația Golisano (The Golisano Foundation).

#ChooseToInclude #UnbeatableTogether #inclusioninaction #InclusiveHealth #HaiBRAVII #SpecialOlympicsRomania #golisano #GolisanoFoundation #healthmessenger

 

Fă diferența!

Alege cum vrei să donezi

*donația va fi făcută recurent în fiecare lună

Sari la conținut