Proiectul BRAVI & LEO s-a încheiat cu succes

Distribuie:

Proiectul BRAVI & LEO Împreună, implementat de Special Olympics România și finanțat de Special Olympics International prin intermediul Lions Clubs International, s-a încheiat cu succes după cinci luni de sport unificat! Un număr de 105 sportivi cu dizabilități intelectuale și 44 de voluntari LEO au contribuit la buna desfășurare a antrenamentelor săptămânale din 4 orașe (București, Cluj, Deva și Bacău).

Activitatea a fost un bun prilej pentru crearea de noi prietenii între sportivi și tinerii voluntari dar a facilitatat și consolidarea parteneriatelor locale. Antrenamentele de la Deva au beneficiat de implicarea clubului local Lions din Deva (din Districtul Lions 124 România), unul dintre partenerii principali ai Special Olympics România în cadrul Jocurilor Naționale din acest an. ”Dacă pentru Bravi a fost o ocazie de a-si demonstra abilitățile sportive, voluntarii Leo și-au exersat priceperea în calitate de coordonatori de joc. Mai presus de toate, rămâne bucuria de a fi cu un pas mai aproape unii de alții! Cu totii am cunoscut tineri sensibili și deschişi, care zâmbesc de fiecare dată când te ȋntâlnesc și nu se supără niciodată. Bravii uită privirile obosite și revin mereu cu aceeași căldură și nu cer în schimb decât dragoste. A fost o oportunitate sa devenim prietenii lor, deși poate uneori, ȋi privim cu sentimente amestecate. Noi ceilalți, avem ceva de învățat de la acești tineri speciali care, necondiționat, dăruiesc dragoste”, a scris pe pagina sa de Facebook, Marin Florin Ilieș, președinte Club Lions Deva Sarmizegetusa și al Clubului LEO Sarmizegetusa DEVA și director al Colegiului Național Decebal Deva, locul care a găzduit antrenamentele și Jocurile Naționale Special Olympics ediția 2019!

Tinerii voluntari LEO au provenit de la mai multe cluburi din țară. Le mulțumim tuturor celor implicați de la Clubul Leo București Sunshine, Clubul Leo Cluj Napoca Bastion, Clubul Leo Bacău Alpha Young & Smart, Clubul LEO Phoenix Bacău și Clubul Leo Deva Sarmizegetusa!

Proiectul a însemnat pe lângă antrenamente și organizarea a două seminarii pentru tinerii voluntari în viitoarea lor calitate de coordonatori de joc, la București și Bacău. Tinerii din Cluj și Deva s-au perfecționat în cadrul întâlnirilor săptămânale. Antrenamentele sportive unificate au însemnat jocuri de baschet și tenis, dar uneori participanții au jucat și fotbal sau badminton pentru relaxare. Prin sport, voluntarii Leo au avut oportunitatea de a dezvolta abilități de coaching pentru persoanele cu dizabilități intelectuale, iar sportivii Special Olympics de a-și șlefui abilitățile sportive. Între septembrie și octombrie au fost organizate patru competiții sportive unificate în fiecare din cele patru orașe: voluntarii Leo au ajutat la desfășurarea jocurilor și la ceremoniile de premiere, iar la final toți participanții au primit medalii și cadouri! De asemenea, în septembrie, la Deva, în cadrul Jocurilor Naționale Special Olympics a avut loc o demonstrație unificată de baschet la care au participat și voluntari Leo. Pe lângă sportivii Special Olympics și voluntarii Leo, în timpul activităților au fost implicați un număr apreciabil de elevi și profesori și alți voluntari ai ONG-urilor. Mulțumim Asociatiei Sindrom Down Bacău și cu Centrul de Pedagogie Curativă Simeria (din Deva) pentru sprijinul local în implementarea activităților, cât și asociațiilor din cele patru orașe din care fac parte sportivii Special Olympics participanți la acest proiect.

Proiectul a fost finanțat de către Special Olympics International, prin intermediul Lions Clubs International.

#LEO #InclusionRevolution #PlayUnified #LionsClubsInternational #SpecialOlympicsRomania

Fă diferența!

Alege cum vrei să donezi

*donația va fi făcută recurent în fiecare lună

Sari la conținut