Caută
Caută
Close this search box.

Proiectul Helathy Athletes își continuă misiunea!

Distribuie:

Proiectul Healthy Athletes a prins contur și a evoluat cu succes în ultimii doi ani. Activitățile diverse pe care le-am organizat au continuat să atragă atenția și să inspire mai multe persoane să urmeze un stil de viață sănătos.

Un aspect cheie al proiectului Healthy Athletes constă în organizarea sesiunilor regulate de fitness, care sunt conduse de antrenorii cluburilor, și se axează pe tipuri variate de antrenament ce utilizează diverse echipamente sportive. În ultimul an, 80 de sportivi cu dizabilități intelectuale din Iași (Asociația Sportivă Școlară Constantin Păunescu Iași), Bacău (Asociația Club Sportiv Bacău), Galați (Asociația Fantasticii Down Galați), Prahova (Asociația Sindrom Down Ploiești), Neamț (Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Alexandru Ioan Roșca) și București (DGASPC Sector 5) au luat parte la aceste sesiuni.

Un număr de 60 de sportivi au fost evaluați la disciplinele Special Smiles, Healthy Hearing, Strong Minds și Health Promotion la evenimentul din 26 octombrie 2023 ce a avut loc la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Alexandru Ioan Roșca. Pentru a asigura o calitate ridicată a proiectului, voluntarii sunt instruiți în domeniul lor de expertiză. Ei reprezintă coloana vertebrală a evaluărilor medicale desfășurate în cadrul proiectului și sunt esențiali pentru implementarea cu succes a activităților. Un număr de 35 de voluntari au fost instruiți la acest eveniment (12 voluntari de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa”; 6 voluntari de la Spitalul Clinic de Recuperare Iași, 1 voluntar Clarfon, 1 voluntar Acustic Novotel; 11 voluntari de la Școala Postiliceala Sanitară FEG Piatra Neamț; 6 voluntari Școala Postliceală Sanitara CSE – Centrul de Studii European Piatra Neamț).

Proiectul Healthy Athletes reprezintă o sursă de inspirație și sprijin pentru o viață sănătoasă și echilibrată. Sesiunile de fitness, discuțiile interactive despre nutriție și hidratare, precum și despre sănătatea emoțională și incluziune sunt elemente cheie care demonstrează angajamentul proiectului în îmbunătățirea calității vieții comunității noastre.

Programul va lua sfârșit la finalul acestui an, însă ne propunem să îl putem continua și în 2024.

Special Olympics Romania implementează proiectul „Healthy Athletes Impact Grant”, finanțat de Fundația Golisano (The Golisano Foundation).

#ChooseToInclude #UnbeatableTogether #inclusioninaction #InclusiveHealth #HaiBRAVII #SpecialOlympicsRomania #golisano #GolisanoFoundation #healthmessenger

Fă diferența!

Alege cum vrei să donezi

*donația va fi făcută recurent în fiecare lună

Sari la conținut