Puterea liderilor și exemplul mobilizării lor – Testimonial

Puterea liderilor și exemplul mobilizării lor – Testimonial

Numele meu este Lavinia Mihaela Drăgan și fac echipă cu Ioana-Flavia Cazan, care este Sportiv Lider Special Olympics. Împreună, am reprezentat România la Summitul Global al Tinerilor care a avut loc anul trecut ( 2019 ) în Abu Dhabi.

Participarea la acest eveniment ne-a adus un bagaj foarte mare de informații care ne-au ajutat ulterior, atât pe mine, cât și pe Flavia, în implementarea și punerea în practică a proiectelor pe care le-am propus.

Primul și cel mai de suflet proiect al nostru “Siguranța pe internet, activarea tinerilor și prevenirea bullyingului” a avut loc în Brașov și s-a fost desfășurat sub forma a două seminarii. La primul seminar au participat sportivi Special Olympics și parteneri, elevi de la Colegiul Tehnic Transilvania, iar la cel de-al doilea seminar au participat părinții sportivilor.

Prin proiectul nostru am dorit să aducem la cunoștință cât de importantă este siguranța pe internet și cât de ușor se poate ajunge la fenomenul de bullying, atât în online, cât și în viața reală.

Tot acest proiect a reprezentat o provocare pentru noi, deoarece a fost pentru prima dată când eu și Flavia am organizat un astfel de eveniment la noi în oraș. Nu am fi reușit să implementăm acest proiect dacă nu am fi avut ajutorul constant de la mentorul nostru, care ne-a susținut cu tot ce am avut nevoie.

Personal, cosider că proiectul a avut un impact foarte mare asupra sportivilor, asupra partenerilor și profesorilor care și-au dorit să participe la acesta, dar și asupra părinților. Deși bullyingul nu este un fenomen tocmai străin pentru noi toți, pentru că din păcate ne confruntăm cu el în fiecare zi, mai ales în școlile de masă unde tinerii sportivi studiază, seminariile pe care le-am susținut ne-au ajutat foarte mult să conștientizăm cât rău poate provoca un astfel de comportament. Participarea la un astfel de seminar unificat ne-a ajutat pe noi toți să lucrăm împreună, să ne spunem fiecare părerea și – cel mai important- am găsit împreună soluții în a preveni și a descuraja bullyingul.

Toate activitățile din cadrul proiectului “Siguranța pe internet, activarea tinerilor și prevenirea bullyingului” reprezintă o realizare imensă pentru mine și Flavia și ne bucurăm că, împreună, am reușit să organizăm evenimente care au adunat la un loc elevi cu si fără dizabilități, profesori, părinți și bunici. Prin participarea la aceste seminarii am reușit să sădim în fiecare participant dorința de a fi mai toleranți, mai buni și mai conștienți de nevoia de a face fiecare ceva pentru a schimba comportamentele celor din jur.

Mulțumim Special Olympics şi Youth Innovation Grants pentru suportul oferit pe tot parcursul acestui proiect și pentru șansa de a implementa și în Brașov ideea de unificare.

 

 

Lasa un comentariu