Caută
Caută
Close this search box.

S-au stabilit grupele la Cupa Unificată de Fotbal Special Olympics, Detroit 2022. Sportivii Special Olympics România, în grupa B

Distribuie:

Cupa Unificată de Fotbal Special Olympics, Detroit (31 iulie – 6 august) va reprezenta cea mai incluzivă competiție sportivă din lume. La Turneul Internațional de fotbal incluziv prezentat de Toyota  a fost selectată să participe și o echipă de Fotbal Unificat Special Olympics din România, formată din 16 jucători (9 cu dizabilități intelectuale si 7 fără dizabilități), după cum vă anunțam aici.

Cu doar 78 de zile până când prima minge va fi lovită pe stadioanele din Detroit, Michigan, SUA a avut loc ceremonia oficială a tragerii la sorți pentru Special Olympics Unified Cup Detroit 2022.

Evenimentul, prezentat de Toyota și organizat după modelul campionatelor FIFA va primi peste 300 de fotbaliști cu și fără dizabilități intelectuale din peste 20 de țări.

Săptămâna trecută a avut loc o tragere la sorți a grupelor atât pentru turneul masculin cât și pentru cel feminin. Special Olympics SUA a fost extrasă prima ca echipă gazdă a Cupei și plasată în Grupa A. Procesul a continuat pentru Grupele B și C, unde a fost extrasă o echipă din fiecare grupă pentru a determina câte patru echipe per grupă. Echipele cap de serie nu se vor confrunta în această fază. Echipele de top pentru fiecare grupă se vor califica în Divizia 1, câștigându-și șansa de a lupta pentru Cupa Unificată. Echipele rămase vor alcătui Divizia 2 și 3 și vor juca pentru locurile 1-4 în divizia lor.

Pentru turneul masculin, extragerea a stabilit:

Grupa A – formată din Special Olympics SUA, Special Olympics Brazilia, Special Olympics Coreea și Special Olympics Maroc. Vor juca primul meci pe 1 august.

Grupa B – formată din Special Olympics România, Special Olympics Paraguay, Special Olympics Singapore și Special Olympics Arabia Saudită. Primul meci va fi pe 1 august.

Grupa C este formată din Special Olympics Jamaica, Special Olympics Nippon (Japonia) și Special Olympics Nigeria. Special Olympics Japonia și Special Olympics Nigeria vor juca primul lor meci tot pe 1 august , iar Special Olympics Jamaica și Special Olympics Nigeria vor juca pe 2 august.

Mai multe detalii despre grupe puteți găsi aici.

Cupa Unificată de Fotbal Special Olympics, Detroit va atrage 10.000 de spectatori, 1.000 de voluntari, 500 de membri ai familiei și demnitari cu misiunea comună de a sărbători bucuria sportului și puterea incluziunii prin camaraderie, competiție și distrugerea barierelor sociale.

În timp ce Special Olympics așteaptă cu nerăbdare revenirea triumfală la competiția internațională în 2022, Detroit este locația perfectă pentru a prezenta puterea Special Olympics Unified Sports® . Special Olympics Unified Sports® reunește sportivi cu și fără dizabilități intelectuale pentru a juca în aceeași echipă, demonstrând modul în care jocul unificat și competiția distrug barierele și creează în cele din urmă comunități de acceptare și incluziune. La nivel global, peste 885.000 de sportivi Special Olympics și parteneri Unified (sportivi fără dizabilități intelectuale) concurează în fotbal.

Un obiectiv principal al Cupei Special Olympics Unified este de a ajunge și de a colabora cu cluburile profesioniste de fotbal, fundațiile acestora și federațiile de fotbal pentru a sprijini incluziunea persoanelor cu dizabilități intelectuale și dezvoltarea sportului unificat.

Finalele vor fi transmise de pe Stadionul Keyworth – Casa Clubului de Fotbal Detroit City – pentru sute de milioane de telespectatori din întreaga lume, de către ESPN, partener Global de difuzare al Special Olympics și sponsor de presentare globală al Sportului Unificat Special Olympics.

Organizarea Cupei Unificate de Fotbal Special Olympics, Detroit 2022 este posibilă datorită spijinului sponsorilor Toyota, ESPN, Ally Financial, Gallagher, Blue Cross Blue Shield din Michigan, Blue Care Network, Companiei Coca-Cola și al Fundației Real Estate One. Pentru mai multe informații, vizitați unifiedcup.org și fiți la curent cu canalele noastre de socializare: Facebook, Instagram, și Twitter.

Despre Special Olympics

Fondată în 1968, Special Olympics este o mișcare globală ce are scopul de a pune capăt discriminării împotriva persoanelor cu dizabilități intelectuale. Încurajăm acceptarea tuturor oamenilor prin puterea sportului și a pregătirii în educație, sănătate și leadership. Cu peste șase milioane de sportivi și parteneri ai Sportului Unificat Special Olympics în peste 190 de țări și teritorii și peste un milion de antrenori și voluntari, Special Olympics oferă peste 30 de sporturi de tip olimpic și peste 100.000 de jocuri și competiții în fiecare an.

Special Olympics în social media: Facebook, YouTube, Instagram, LinkedIn. Aflați mai multe la https://www.specialolympics.org/.

Despre Special Olympics Michigan

Special Olympics Michigan Inc. (SOMI) oferă antrenamente și competiții sportive pe tot parcursul anului pentru peste 23.000 de copii și adulți cu dizabilități intelectuale și parteneri unificați (sportivi fără dizabilități intelectuale). Sportivii își dezvoltă abilitățile fizice, demonstrează curaj și experimentează bucurie participând la evenimentele organizate de SOMI. SOMI este o organizație non-profit susținută aproape în întregime de sponsorizări și evenimente corporate și individuale. Generozitatea organizațiilor, a persoanelor fizice și a companiilor din Statul Michigan permite programului să continue.

Despre Ally Financial

Ally Financial Inc. (NYSE: ALLY) este o companie de servicii financiare digitale angajată în promisiunea „Fă lucrurile corect!”, pentru clienții săi consumatori, comerciali și corporate. Ally este formată dintr-o operațiune independentă de finanțare și asigurări, lider în industrie, o bancă digitală (Ally Bank, membru FDIC și Equal Housing Leader, care oferă împrumuturi ipotecare, împrumuturi personale la punctul de vânzare și o varietate de depozit și alte produse bancare), o afacere cu carduri de credit pentru consumatori, o afacere de finanțare corporate pentru sponsori și companii de pe piața medie și servicii de brokeraj de valori mobiliare și de consiliere în investiții. Un aliat pentru toate serviciile financiare, Ally îi ajută pe oameni să economisească și să câștige bine, astfel încât să poată cheltui pentru ceea ce contează. Pentru mai multe informații vă rugăm să vizitați https://www.ally.com/ și să urmăriți @allyfinancial.

Despre Fundația Special Olympics din Romania

Fundația Special Olympics România își dorește, încă de la înființarea sa din 2003, să ajungă la cât mai multe dintre persoanele cu dizabilități intelectuale și familiile lor prin competiții, cursuri, evaluari ale stării de sănătate, evenimente de strângere de fonduri și prin soluții sustenabile pentru creșterea angajabilității persoanelor adulte cu dizabilități intelectuale.

Mai multe informații sunt disponibile pe site și pe canalele de comunicare Facebook, Instagram, Linkedin, Youtube.

Fă diferența!

Alege cum vrei să donezi

*donația va fi făcută recurent în fiecare lună

Sari la conținut