„ŞANSE EGALE la evaluări ale stării de sănătate pentru copiii şi tinerii cu dizabilităţi intelectuale”, United Way

Fundaţia Special Olympics din România cu sprijinul Universității Naționale de Educație Fizică și Sport din București, organizează, în data de 5 decembrie 2014, evenimentul de final al proiectului „ŞANSE EGALE la evaluări ale stării de sănătate pentru copiii şi tinerii cu dizabilităţi intelectuale”, susținut de Fundaţia United Way România.

În cadrul acestui proiect  au fost implicați 80 de copii şi tineri, din Bucureşti, Voluntari, Bragadiru, Pantelimon şi Popeşti-Leordeni, cu vârste între 8 şi 35 de ani, și 20 de copii cu vârste între 2 si 8 ani,  în activităţi sportive și de evaluare a stării de sănătate. În cadrul evenimentelor noastre, beneficiarii au avut posibilitatea să experimenteze diverse discipline sportive şi să îşi dea seama, atât ei cât si cei care îi sprijină (membrii de familie, apărţinătorii, asistenţii sociali) de importanţa practicării sportului.

Vineri, 5 decembrie 2014, începând cu ora 09.00, la sediul Universităţii Naţionale de Educaţie Fizică şi Sport din Bucureşti (str. C-tin Noica 140), va avea loc o competiție de baschet – abilitati individuale: tinerii vor avea șansa de a se urca pe podium și de a primi o medalie, devenind astfel campioni atât în ochii antrenorilor, parinților și voluntarilor.
La evenimentul, care va dura aproape trei ore, sunt asteptati 80 de tineri cu dizabilități individuale de la școlile speciale și de la ONG-uri din București și județul Ilfov.

Fundaţia Special Olympics din România a fost înfiinţată în noiembrie 2003, ca parte integrantă a mişcării sportive internaţionale Special Olympics. Această organizaţie  contribuie la integrarea socială a persoanelor cu dizabilităţi intelectuale, oferindu-le şansa de a-şi descoperi şi dezvolta potenţialul şi calităţile sportive prin intermediul programelor de pregătire şi a evenimentelor competiţionale. Astfel, sportivii noştri au ocazia de a deveni membri activi ai familiei şi ai comunităţii din care fac parte.

Special Olympics constituie o experienţă care insuflă energie, sănătate, încredere în sine şi bucuria de a trăi.

United Way Romania este o fundaţie românească independentă afiliată la United Way Worldwide şi are ca scop îmbunătăţirea calităţii vieţii în comunitate prin încurajarea donaţiilor individuale, corporatiste şi a voluntariatului, pentru ca toată lumea să aibă şanse egale la educaţie, sănătate şi un venit decent.
Acest material  aparține autorului și nu reflectă neapărat opiniile United Way Romania.

Lasa un comentariu