Săptămâna Europeană a Baschetbalului Special Olympics, celebrată și în România

Distribuie:

Săptămâna Europeană a Baschetbalului Special Olympics va fi celebrată și în România, în intervalul 23 noiembrie – 1 decembrie. ”Febra” Baschetbalului va cuprinde toată Europa, adică 37 de țări, 19.000 de participanți și vor fi organizate peste 250 de evenimente.

Evenimentul este susținut de Special Olympics International, FIBA Europe (Federația Internațională de Baschet) și Euroleague Basketball One Team. Săptămâna Europeană a Baschetbalului Special Olympics (European Basketball Week 2019) – # EBW2019 – se concentrează în special pe creșterea jocului pentru baschetul feminin.

BRAVII pot fi încurajați pe data de 27 noiembrie, la Cluj Napoca, iar la București, pe data de 28 noiembrie, la ora 12,00, la sala de Jocuri a Universității Naționale de Educație Fizică și Sport (UNEFS). Evenimentul va reuni echipe Unificate de fete și echipe mixte de 3 x 3. Participă sportivi cu dizabilități intelectuale de la asociații și organizații din orașele gazdă, alături de parteneri fără dizabilități din cadrul UNEFS (valabil pentru competiția din București).

Pentru Special Olympics, sportul Unificat este un bun prilej de a face #RevolutiaIncluziunii și de a arăta ce înseamnă să faci echipă cu cineva. Baschetul este pentru sportivii Special Olympics din România un bun prilej de socializare și un sport pe care îl practică cu plăcere în orice moment. Anul acesta, Baschetul a fost unul din sporturile practicate în cadrul proiectului BRAVI & LEO Împreună, proiect implementat de Special Olympics România și finanțat de Special Olympics International prin intermediul Lions Clubs International. În cadrul acestuia, tinerii voluntari LEO au fost coordonatorii de joc ai Bravilor în 4 orașe (București, Cluj, Deva și Bacău).

Dacă ești fan Baschet și dorești să faci echipă cu sportivii cu dizabilități intelectuale din cadrul Special Olympics România, putem organiza competiții Unificate, oricând, în orașul tău! Avem parteneriate cu companii care și-au dorit să fie alături de Bravi, să cunoască energia și dragostea lor, iar zâmbetele și îmbrățișările s-au întors înzecit către ei. Scrie-ne pe info@specialolympics.ro să vedem cum putem colabora sau susține-ne în Săptămâna Europeană a Baschetbalului Special Olympics!

# EBW2019

 

Fă diferența!

Alege cum vrei să donezi

*donația va fi făcută recurent în fiecare lună

Sari la conținut