Caută
Caută
Close this search box.

Școala Generației Unificate, rezultate proiect pe anul 2020

Distribuie:

2020 a fost un an atipic pentru toată lumea. Asta nu ne-a împiedicat însă pe noi, cei de la Special Olympics România, să ne oprim sau să căutăm soluții pentru integrarea persoanelor cu dizabilități intelectuale. Așa se face că, după lansarea celei mai cuprinzătoare inițiative pentru educația incluzivă a tinerilor – programul Școala Generației Unificate (Unified Champion Schools) la jumătatea anului trecut, am început întâlnirile virtuale și competițiile online cu elevi și sportivi cu și fără dizabilități intelectuale.

Ne-am oprit pentru început în două județe din cele 31 ale proiectului: București și Hunedoara, unde am implicat direct peste 1900 de tineri, am format 14 echipe de sporturi unificate, din 18 școli campioane, au fost instruiți 64 de profesori și 79 de tineri lideri, 59 de antrenori. În prima jumătate a anului 2021 continuăm în Bistrița, Constanța, Mureș și Iași. Dincolo de cifre, anul trecut au fost organizate trei competiții virtuale unificate (Maratonul Internațional București, unde tinerii au alergat în perechi virtuale și Campionatul Virtual de Fitness Unificat), au fost scrise și tipărite Manualul Profesorului. Activități Incluzive, Manualul Tinerilor Lideri și Manualul Antrenorului. Sporturi Incluzive).

În țara noastră, programul vizează până la finalul lui 2023 peste 5.200 de elevi (cu și fără dizabilități intelectuale) care vor fi implicați în activități educaționale și sportive unificate (fotbal, baschet, gimnastică și fitness), 1.200 de profesori din școli de masa care care vor participa la sesiuni de formare și 558 de antrenori. Detalii despre activitățile proiectului puteți găsi aici: https://specialolympics.ro/scoala-generatiei-unificate/

Fundația Special Olympics din România primește, pentru acest program, pe parcursul a 4 ani, o finanțare de 650.000 USD, din partea Înălțimii Sale Șeicul Mohamed Bin Zayed Al Nahyan prin Special Olympics International pentru a implementa proiectul educațional Unified Champion Schools – Școala Generației Unificate în 240 de școli de masă din 31 de județe.

Găsiți pe canalul de youtube al Special Olympics România (unde vă invităm să vă abonați), filmul întâlnirilor și competițiilor virtuale din 2020, aici.

* Programul #ScoalaGeneratieiUnificate este finanțat de Înălțimea Sa Șeicul Mohammed bin Zayed Al Nahyan, Prințul Moștenitor al Abu Dhabi prin Special Olympics International.

Fă diferența!

Alege cum vrei să donezi

*donația va fi făcută recurent în fiecare lună

Sari la conținut