#ScoalaGeneratieiUnificate, o scurtă imagine asupra țărilor din program

#ScoalaGeneratieiUnificate, o scurtă imagine asupra țărilor din program

Întoarcerea la școală (#backtoschool), în orice formă ar fi ea, ne reamintește faptul că programul nostru Școala Generației Unificate (Special Olympics Unified Champion Schools® (UCS)) trebuie să continue. Despre program am scris mai multe aici.

Una dintre cele mai cuprinzătoare inițiative pentru educația incluzivă a tinerilor cu și fără dizabilități intelectuale este sprijinită de Înălțima Sa Șeicul Mohamed bin Zayed Al Nahyan, Prințul Moștenitor al Abu Dhabi și Adjunctul Comandantului Suprem al Forțelor armate ale Emiratelor Arabe, care a finanțat 6 țări, printre care și România. Pe baza implementării cu succes timp de peste zece ani a programului UCS în Statele Unite și a impactului tot mai mare în mai mult de cincizeci de țări din întreaga lume, Înălțimea Sa Șeicul Mohamed bin Zayed Al Nahyan a oferit 25 de milioane de dolari în numele poporului Emiratelor Arabe Unite pentru dezvoltarea acestei inițiative în următoarele țări: Argentina, Egipt, India, Pakistan, România și Rwanda.

Ne-am gândit că o privire de ansamblu despre mișcarea Special Olympics din aceste țări vă ajută să vă faceți o idee despre impactul acestui program și despre beneficiarii lui. Filmul de lansare a programului în România poate fi vizionat aici – https://youtu.be/eCeoGhTHs58.

Puteți viziona mai jos videourile de la lansarea programului de la Special Olympics Argentina, Special Olympics Bharat, Special Olympics Egypt și Special Olympics Pakistan.

De asemenea, câteva fotografii din cadrul programelor deja începute arată dimensiunea de ansamblu a acestui proiect care se sprijină pe trei piloni:

Școala Generației Unificate: școli de masă în care se vor organiza activități, atât în clase cât și la nivelul întregii școli, activități care vor fi coordonate de elevi voluntari și care vor crea un mediu în care diversitatea este prețuită.

Sporturi Unificate: sportivi cu și fără dizabilități intelectuale se antrenează în echipe și participă la competiții sportive Special Olympics.

Tineri Lideri, cu și fără dizabilități intelectuale, care vor fi instruiți și vor lucra în ehipe, de la egal la egal, pentru a construi Generația Unificată.

 

Lasa un comentariu