Sportivi Special Olympics România au alergat cu familiile lor la Uniqa Family Run

Sportivi Special Olympics România au alergat cu familiile lor la Uniqa Family Run

Toma si mama luiBucurești, 5 aprilie 2016 – Toma, în vârstă de 4 ani, și Iris, în vârstă de 5 ani, sunt doi copii cu sindrom Down, sportivi Special Olympics România, care au alergat 0,8 km la prima lor competiție de masă împreună cu mamele lor, în cadrul Uniqa 10k & Family Run care a avut loc pe 3 aprilie, la București. Alți doi sportivi, Mihai și Răzvan, au alergat alături de familii și susținători, pentru a arăta că sportul este pentru toți și că este cu atât mai benefic pentru sănătate și relațiile sociale atunci când este practicat în familie.

Luiza Manolea, mama lui Toma și membru al Consiliului Director al Special Olympics România, mărturisește: „Toma face sport alături de alți copii asemeni lui. Eu mi-am dorit foarte mult să fac sport împreună cu el. Este prima dată când copilul meu a putut să alerge această distanță și într-o atmosferă destul de agitată tipică evenimentelor de acest gen, însă încurajarea celor din jur l-au impulsionat și i-au dat energie să ajungă la linia de finish. Sper să fie doar începutul alergărilor în familie pentru noi”.

Toma și Iris se antrenează săptămânal în cadrul programului „Sportivi Tineri”, derulat de Special Olympics România împreună cu Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport. „Sportivi Tineri” este un program de activităţi şi jocuri care vizează două niveluri specifice de joc. Nivelul 1 cuprinde activităţi fizice şi jocuri care se centrează pe dezvoltarea schemelor motorii fundamentale şi coordonarea ochi-mână. Nivelul 2 urmăreşte aplicarea acestor exerciţii fizice prin intermediul unui program de dezvoltare a abilităţilor sportive care corespund activităţilor Special Olympics.

 

Leave a Reply